Hanife Fişek

İşte en hızlı büyüyen bankalar

yazar:

kategori:

Bankalar 2019 / 3. Çeyrek mali verilerini açıklaması ile birlikte Aktif Büyüklük sıralamalarında da değişiklikler oldu.  İşte yeni sıralama, en büyük, en çok büyüyen ve tabii ki en çok küçülen bankalar:
Bankalar 2019 / 3. Çeyrek mali verilerini açıklaması ile birlikte Aktif Büyüklük sıralamalarında da değişiklikler oldu. Ziraat Bankası ve Halkbank ilk iki sırayı paylaşırken İŞBANKASI 3. Sırada yer aldı. Vakıfbank’ı Garanti Bankası takip ederken Akbank, QNB Finansbank, Denizbank ve TEB sıralamayı takip etti.
2019’da Bankalar ne kadar büyüdü
2019 ilk 9 ayında Bankaları Aktif Büyüklükleri genelde büyüme trend gösterdi. En fazka büyümeyi % 19,6 ile Aktifbank yaparken Halkbank % 17,2 büyüme ile 2. Sırada yer aldı. Vakıfbank ise Aktiflerini % 16,7 büyüterek 3. Olurken Alternatifbank % 16 büyüme gösterdi. Ziraat Bankası % 15 büyürken, Anadolubank % 12,9 büyüme gösterdi.
Değerlendiremeye alınan 3 banka küçüldü.
Değerlendirmeye alınan bankalarda çoğu ciddi Aktiflerini büyütürken 3 banka küçülme stratejisi uyguladı. Şekerbank % 5 küçülürken, ING Bank % 3,1 küçüldü. Burgan Bank ise % 1,7 küçülme gösterdi. Bu bankaların diğer bankaların aksine küçülme stratejisi uygulama gerekçeleri ise merak konusu oldu.