TEB gelen dolardan da ücret alacak

yazar:

kategori:

Türkiye Ekonomi Bankası TEB, yılbaşından itibaren müşterilerinden hesaplarına gelen yabancı paradan da ücret alacağını açıkladı. 
Faiz gelirinin düşmesi ile birlikte bankalar farklı gelir arayışını hızlandırdı. Türkiye Ekonomi Bankası TEB, 3 ocak 2020 tarihinden itibaren müşterilerinden başka bankalardan gelen dövizlerden işlem başına 15 TL sabit üceret alacak. bu karar en çok Avrupa’dan emekli olup maaşını Türkiye’den alanları olumsuz etkileyecek.
Banka bugün itibariyle tüm müşterilerine “03.01.2020 tarihi itibariyle CEPTETEB hesabınıza diğer bankalardan gelen yabancı para swift işlemleriniz için 15 TL komisyon alınmaya başlanacaktır”dedi.
ÜCRET YASAL MI?
Öte yandan bankanın özellikle bireysel müşteri hesaplarından alacağı bu ücret tartışma konusu oldu. Bankacılılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Ekim 2014 tarihinde çıkardığı tebliği kapsamında bireysel müşterilerden alınacak komisyon ve ücretler belirlenmişti. Söz konusu tebligde  gelen döviz havalesinden ücret alınacağına dair bir maddenin olmadığı öne sürülüyor.