Dikkat! Kart harcamalarınızı kontrol edin!

yazar:

kategori:

Kredi kart sahipleri uyarıldı. Nasıl çalındığı halen bilinmeyen 463.378 kredi kart ile ilgili olarak vatandaşlar uyarıldı. Sık sık ekstrenizi kontrol edin ve internet harcamalarına kapatın!
Bankacılık sektörü hızla dijitalleşirken, kredi kart güvenliği de tartışılır hale geldi. Türk bankalarına ait 463.378 kredi kart bilgisinin çalınması ve bilgisayar korsanları tarafından satışa çıkartılması büyük bir panige neden oldu. Bir çok vatandaş bankaları arayarak, bilgi almaya çalıştı. Ancak bankalar şu ana kadar vatandaşlara bu konuda net bir bilgi vermedi.
Uzmanlar, 463.378 kredi kartının çok büyük rakam olmamasına rağmen yine de bireysel olarak tedbir alınması gerektiği belirtildi. 
İşte uzmanların vatandaşlara kart uyarısı:
-Ekstrenizi mutlaka sık sık kontrol ediniz. Harcamanız mutlaka sms olarak size bildirilir ve gelen mesajlarınızı mutlaka okuyun. Harcama bildirimi ise hemen bankayı arayarak provizyon aşamasında itraz edin.
-Yine şüpheli harcamadan dolayı bankanız sizi arayabilir. Mutlaka bankadan gelen numaraları yanıtlayın. Yanıt vermemeniz çalınan bir kart ile yapılan harcamanın provizyonunun gerçekleşmesine neden olur.
-Kartınızı geçici olarak internet harcamalarına kapatabilirsiniz.
-Şüpheniz varsa kartınızın yenilenmesini talep edebilirsiniz.