Kart Merkezi’den garip açıklama

yazar:

kategori:

Bankalararası Kart Merkezi, bilgisayar korsanları tarafından satışa çıkartılan 463 bin kredi kart bilgileri olarak bir açıklama yaptı. BKM, Çalındı demeyip “kuruluşlar yakından takip edip tedbir alıyor”dedi. 
Türk kullanıcılarına ait olduğu iddia edilen ve bilgisayar korsanları tarafından satışa çıkartılan 463 bin kredi kart ile ilgili gizem sürüyor. Bankalararası Kart Merkezi BKM bir açıklama yaptı. Açıklamada, kart bilgilerinin çalındığı ne kabul edildi ne de inkar edildi. Sadece  bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır” açıklaması yaptı.
Açıklamada, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşların, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen gösterdiği ifade edildi.
Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemlerin, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alındığı bildirilen açıklamada, tüm kullanıcıların kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiye ‘www.bilgiguvende.com’ adresinden her zaman ulaşabileceği kaydedildi.