Bölge müdürüne tatil, şubeciye ahlaksız teklif!

Genç bir bankacı bölge müdürünün bedava İskandinav tatili için dayattığı BES hedefinden dolayı müşterisinin tacizine uğrar. Şimdi soruyorum: Bu tacizin günahı ve vebali kimin boynuna? REMZİ ÖZDEMİR yazıyor:
 
Faizlerin düşmesi ile faiz dışı gelirleri azalan bankalar sigorta ve BES ile daha çok kazanmaya çalışırken, sigorta şirketleri ise bankaları kullanarak karını patlatıyor. Sigorta ve BES şirketleri, daha fazla ciro için bankaların bölge ve şube müdürlerini adeta yemliyorlar. 
En çok şu sigortayı yaptıran bölge ve 10 şubeye bedava tatil.
Milyonlarca liralık hiç işe yaramayacak sigortalar adeta vatandaşa çakılıyor. Bu kimi zaman müşteriye yalvararak, kimi zaman ise habersizce yapılıyor. Koy kredi evraklarının arasına çak gitsin!
Bazen de kredi için şart olarak gösteriliyor.
Konumuz bu sigortaların nasıl çakıldığı değil.  Sigorta ve BES üzerinden personele yapılan mobbing ve bunun sonucunda gencecik bir kızın uğradığı taciz hikayesi.
Özel bankalar arasında Türkiye’nin en büyük 5 bankasından birinde son 3 haftadır personel adeta kan ağlıyor. Bunalıma girmiş durumdalar.
Her gün onlarca e-posta ve telefonla müthiş bir baskı var.
Baskının nedeni BEDAVA İSKANDİNAV tatili.
Bir BES şirketinin en çok satış yapan 10 bölge müdürünü ve şube müdürünü bedava 1 haftalığına İskandinav ülkelerine tatile götürecek.
Bedava insanları bozan bir kelime.
On binlerce lira maaş alan ve kendini Allah sanan bazı karakter yoksunu bölge müdürleri üç kuruşluk tatile bedava gitmek için altındaki şubelere öyle ahlaksızca baskı yapıyor ki!
Şube personeli gelen elektronik posta ve baskılardan iş yapamaz hale geliyor.
Artık personel lanet olsun diyerek müşteriye yalvarıyor.
İşte bu yalvaranlardan biri de İstanbul’da 10 yıllık bankacı genç bir kadın.
Daha önce de müşterisine yalvar yakar değişik sigortalar satan bankacı bu kez müşterisinin whatsapp üzerinden tacizine uğruyor.
Müşteri bankacıyı akşam yemeği karşılığında 2 adet 150 liralık BES yapmayı öneriyor.
Bu bir tacizdir… Bu bir ahlaksız tekliftir.
Bu aynı zamanda bankacılığın nasıl ayağa düşürüldüğünün en iyi belgesidir.
BES ihtiyacı olana ve müşterinin kendi isteği ile yapılmalı. Sen yalvar yakar hedef için yaptırmaya kalkarsan elbette kötü niyetli insanlar çıkacak ve bu tür ahlaksız tekliflerde bulunacaktır.
Sözüm burada, üç kuruşluk tatil için personelinin psikolojisini bozan o karakter yoksunu üç beş bölge müdürüne. Üç beş diyorum çünkü aralarında gerçekten onurlu ve bu işi ahlakı ile yapan bölge müdürleri de var.
Utanmayan ve sigorta şirketinin kış ortasındaki üç kuruşluk tatil için ruhunu satan o karakter yoksunu bölge müdürleri bu insanların vebalini nasıl ödeyeceksiniz?
Psikolojisi bozulan, antidepresan ile ayakta duran bu insanların ahı sizin peşinizi ne bu dünyada ne de ahirette bırakacak.
Yeni kurulan ve geçen hafta bazı bankalara yüklü cezalar kesen Sigorta Denetleme Kurulu’na da buradan sesleniyorum:
Türkiye’yi sigorta çöplüğüne çeviren bu ahlaksız tatil kampanyalarına bir son verin.