Bu yıl çok zor olacak!

Bankacıların klasik sözüdür: Bu yıl çok zor geçecek! Çok bankacı işten atılacak! B nedenle yeni yıl bankacılar için hep işsiz kalma korkusudur. DENİZ ATEŞ’den ON NUMARA bir bunalım yazısı: Atılacak bankacılar için:
YENİ YIL
 
Ben hiç yeni yıla giremem, siz hep beni yeni yıla girdi sandınız, yanıldınız!
Benim aklım geriden gelir, sizler kadar zeki sayılmam, biten hiçbir şeyi bitiremem ben. Hala telefonumda eski sevgili diye yazan onlarca telefon numarası olması benim hiçbir şeyi bitiremememden. Yoksa onlar aramaz beni, onlar bitirmiştir, ben bitiremem ben böyleyim.
En sevdiğim cümledir bu “ben böyleyim”.
Yeni yıl yazısı kalmadı bitti çok kimse artık yeni yılla ilgilenmiyor çoktan girildi dünya girdi yeni yıla, ben giremem, girmedim.
Aklım hep geriden geliyor benim.
Bir arkadaşım anı yaşadığını söylemişti, ben akşamında kurs aramıştım an Nasıl yaşanır? diye.
Bulamadım.
Benim hep kaygılarım oldu biten yılla da başlayan yılla da kaygılarım hep vardır benim. Dunya havayi fişeklerle kutlar ben kıyıdan bakarım severim o görüntüyü, mutlu olurum, bu sefer yeni yıla girdi sanırsınız. Ama sonuç değişmez yeni yıla girmek korkutur beni.
Bankacı hastalığı da olabilir belki benimkisi hep yıl sonlarında işten atılmalar olur, bu yıl çok zor olacak der bu işi çok iyi bilenler!
Ben de korku başlar eyvah atılacağız gelecek yıl zor olacakmış. Falcıdır hepsi, bankacılara bıraksanız ay ay size neler olacağını anlatır.
Çok iyi bilirler işlerini! Yanıldıkları olmaz çok hızlıdır fikir ve düşünce değiştirmeleri ama tek değişmeyen şey bu yılın çok zor olacağı.
 Bu yüzden girmem ben yeni yıla, yeni yıl yazısını geç yazmam da bununla ilgilidir.
Yıl sonu kutlamasında dinledim bir bankanın değerli Genel Müdürü şarkı söylemiş dinlerken tamam dedim bu sefer olacak yeni yıla gireceğim. Ah benim iyimser yanım derken dalmışım kaç okyanus geçtiğimi saymaya başlamıştım kayboldum okyanuslarda gene giremedim. O yıl da o güzel şarkı ve seslendiren yüzünden gitti gene giremedim olmadı.
 Sahiden bankacıysanız ne çok fırtına görürsünüz, her müşteri sizi bir yere götürür bırakır. Bazen karşınızda ki size konuşur ama siz eşya toplamız gerektiğini düşünürsünüz. Artık ayrılık vakti gelmiştir aynı Genel Müdür ayrılık şarkısını ne güzel söylemiş içinizden ayrılmak gelir belki ama yapamazsınız. Okul taksitleri maket harcamaları, evin kirası sizi geri çeker. Bu geri çekilmeler yüzünden, ben hep geride kaldım. Yoksa sizinle yeni yıla girmek istemez miyim?
Canım çekiyor ama yapamıyorum.
,Ben dedim ya yapamam bitiremem ne yeni yılı ne de eski işimi yeni yılda işsiz kaldım ama aklım banka da ne çok haksızlık yapıldı. Ne çok gereksiz insanlara yetkiler verildi. Kaç okyanus geçtim. Keşkelerim hep artıyor, keşke bizim de böyle Genel Müdürümüz olsa dediğim olmuyor mu? Olsa ne değişir ki ben eskileri bırakamıyorum. 
 
Sayfa bitti ben bunu bile kabul edemiyorum şimdi bankacılığın bittiğini nasıl anlayacağım. Neyse yarın başka bir gün ama ben hala eski günü bırakmıyorum. 
 
Değişmem gerek biliyorum en iyisi ben “Sevdalı Başımı” dinleyeyim ne güzel söylemiş…Keşke…
 
Deniz Ateş