İran’ın misillemesi petrolü vurdu!

yazar:

kategori:

Petrol İran’ın saldırıları sonrası yüzde 5 sıçradı.  Petrol fiyatlarındaki yükseliş bir çok ülke ekonomisini tehdit ediyor.
Amerika ile İran arasında yaşanan gerginlik petrol fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Petrol fiyatları, İran’ın Geneal Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından ilk tepkisini vermesi ve Iak’taki ABD askeri üslerine füze saldırıları düzenlemesinin küresel petrol arzında aksaklıklara neden olabileceği endişelerini tekrar canlandırması sonucu sıçrama yaptı.
Vadeli petrol kontratları Londra’da, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nın Pentagon’un İran’dan gerçekleştirildiğini açıkladığı füze saldırılarınınn sorumluluğunu üstlenmesi ile birlikte yüzde 5’ten fazla artarak varlık başına 72 dolar seviyesine yaklaştı. Fiyatlar daha sonra, İran Dışişleri Bakanı’nın meşru müdafaha dahilindeki “orantılı tedbirlerin sonuçlandığını” kaydetmesi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın saldırılar sonrası Twitter yoluyla yaptığı açıklamda “her şeyin iyi” olduğunu belirtmesi sonrası bu kazancının yarıdan fazlasını geri verdi.
EKONOMİK KAOSA NEDEN OLABİLİR
Amerika ile İran arasında yaşanan gerginliğin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok gelişmekte olan ülke ekonomisini vurabileceği belirtildi. Petrol fiyatlarındaki artışın ülke ekonomilerine ciddi bir yük getirebileceği dikkat çekiliyor.