Yerli Bankada komisyon Aklaması

yazar:

kategori:

Önce komisyonu aldılar şimdi de dekontunu almaya çalışıyorlar. Yerli sermayeli banka son iki yıla ait komisyonlar için müşteri imzası peşine düştü. Türkiye genelinde imza kavgası var.
Yeni yıl ile birlikte Yerli Sermayeli büyük bankada şikayetlere konu olan  Krediler için alınan haksız Komisyonların aklanması için panik de başladı. Özellikle Ticari Müşteri Temsilcileri işi gücü bıraktı Genel Müdürlüğün gönderdiği listelerde yer alan müşterilerden  panik içinde alınan komisyon dekontlarına  imza almak için koşturmaya başladı.
2020 yılına girilmesine rağmen 2019 yılı işlemleri yanında Müşteri Temsilcileri 2018’den kalma dekontlara bile imza almaya çalışıyor.
Müşterilerden tepki var
Çoğu müşteri iki yıl öncesi alınan komisyonlar için imza alınmasına tepkili iken “bu komisyonlar yasal ise niye imza alınması için koşturuluyor bu panik ne” diye tepki gösterip imza atmazken tam tersi yasal olmayan komisyonların geçmişe yönelik iadesi için bankaya talepler geçilmeye başlandı.
Uygulama Türkiye genelinde
Özellikle Rotatif / BCH Kredilerde alındığı anlaşılan komisyon dekontlarına imza için tüm ekip koştururken komisyon dekontlarına imza alma uygulamasının lokal değil tüm Türkiye genelinde olduğu anlaşıldı. Uzmanlar dekont imza alımları için, Bankaların Rotatif / BCH Kredilere alınan komisyonların yasal olmadığı BDDK’ya bildirilen ücret – komisyon ve masraf içinde bu tür bir bildirim olmadığı için banka zor durumda kaldığından şikayetler karşısında en azından “müşterinin bilgi ve uygunluğu vardı” demek için dekontlara imza alınmaya başlandığı yönünde yorum yapıyor.