şifre hırsızlarının son tuzagı!

yazar:

kategori:

Banka müşterilerinin internet şifrelerini ele geçirmeye yönelik hazırlanan sahte sitelere yönlendirme için şimdi de TRT payı iade tuzagı kurulmaya başlandı. Çok sayıda vatandaşın TRT payı iadesi alayım derken hesapları boşaldı.
Bankacılık işlemi dijitale taşındıkça dijital hırsızlarda akıl almaz yöntemler kullanmaya başladı. Bugüne kadar dosya masrafı iadesi, kredi kart ücret iadesi ve son olarak da bonus dağıtımı gibi tuzak reklamları ile sahte banka sitelerine yönlendirmeye başılan sanal hırsızlar bunların deşifre olmasıyla birlikte yeni bir tuzağa başvurmaya başladılar. 
Sanal hırsızlar TRT payını tuzak olarak kullanıyor.
Özellikle Facebook üzerinden verilen reklamlarda TRT payı iadesi almak isteyen vatandaşları kopya banka sitesine yönlendirip internet şifresini ele geçiriyorlar.
Son bir haftada bir çok bankanın müşterisinin bu yöntem ile dolandırıldığı öğrenildi.
Bankaların sık sık uyarmasına rağmen vatandaşların  fishing yani olta yöntemi ile hesaplarının boşaltıldığı dikkat çekiliyor.
SON BİR HAFTADA TRT PAYI
Kredi kartı aidatı ve dosya masrafına artık daha fazla insanların kanmaması nedeniyle yeni bir tuzak yöntemi devreye sokuldu. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzak ile vatandaşlara TRT payını geri almak için sahte banka sitesine yönlendiriliyor.