Bekar bankacı olmak zor!

yazar:

kategori:

Evde kalmış bankacı büyük tartışmalara neden olurken, bir feryat daha geldi. Bu da bekar ya da başkalarının tabiriyle evde kalmış bankacının bankada yaşadığı zorluklar.Nedir bu zorluklar?  Bir başka Finans Perisi’nin yorumu:
Bekar bankacı olmak zor.
Herkese eşit yaklaşılır bizim kurumda.
Bekarsan fazla giderin yok boş vaktin çok tatile ihtiyacın yok. Hayat sana zaten tatil. Sorumluluğun da yok. Hayat bekara güzel
En güzel tatil günleri evlilere ayrılır bir de çocuk varsa ve çocuk okuyorsa tüm plan onlara göre yapılır sana güz şarkıları dolu yaprak dökümü hikayeleri yazmak kalır.
Terfiler atamalar evliler Üzerine kurulu. Bekarlara şehir dışı icra köşeler kalır. Evli personel varken senin hakkın değil şehir merkezi; adı üstünde o evli sen evsizsin. Sosyal yasam ne haddine. Hatta bayan isen kır dizini otur evinde. Ağrı dağına git. Sen evli değilsin hatta bir ailen bile yok çünkü kimsesizsin. Bekar olmak böyle bir şey.
Aldığın asgari ücretten az hallice maaş ile ev kirası faturalar ile boğuş, bir de ailene yardım et. Bekarsan sorumluluk yok ya. Tastan doğduk. Bizim ailemiz yok. Aile yanında kalsan da sanki kendine harcarsın. Ne yenilip ne içilir bilinmez.

Bekarsan derler ki şu ilde personel yok hooop hadi desteğe gidersin. Cepten harcar harcar 40 gün sonra harcamalarını lütfen ile öder banka. Bazen 40 günüde geçer. Bütçe sana gelince bitiverir. Kartın geçirmeye girmiş ödeyememişsin çok önemli değil. Sen bekar adamsın para gani. Hep ben mi gideceğim deme hakkın yok evli onlar çoluğa çocuğa karışmış. Eşitiz ama ayrım yok. Sen varken evli niye gitsin.
Maaş az benimle aynı yetkice olan arkadaş neredeyse benden 2 kat fazla maaş alıyor dersin evlen sana da zam yapalım derler.
İl dışı tayin çıkar göç ödeneği istersin 1 ay önce evli arkadaşına 3 maaş ikramiye verilmiş kira karşılanmış bir de nakliye giderleri verilmiş sen istersin ama o ödenekler bitti artık yok olur.
Adaletin bu mu dünya ne mal verdin ne es dünya şarkısı ağzında söyler durursun
Şimdide evlenmeyenlere vergi muhabbeti var. Yahu evlenmeyeceğim. Benim hayatım benim kararlarım. Seveceğim mutlu olacağım güveneceğim birini bulana kadar evlenmeyeceğim. Evlendiğimde şiddete uğramayacağım beni koruyacağınız bir kanun ile uğraşsanız olmaz mı
Evlendiğimde çocuklarımı nasıl yetiştireceğim hayat kaygısına düşmeyeceğim bir ekonomik yapı olsa daha iyi değil mi
Siz her yerden bastırın ilçelere ücralara atın aldığım 2 kuruş maaşın vergisini kat kat alırken bu vergiyi de öderim ama yine de evlenmem