Embarcadero Delph Milli Eğitim’e satılmadı

yazar:

kategori:

Embarcadero Delph yazılım geliştirme programının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından satın alındığı iddiasına bakanlıkla sözleşme imzalayan BTG’den açıklama geldi. 
Embarcadero Delph yazılım geliştirme programının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından satın alındığı iddiasına bakanlıkla sözleşme imzalayan BTG’den açıklama geldi. 
Şirketten gelen açıklama aynen şöyle:
“Neden Delphi diyenlere cevabımız;
Delphi (Object Pascal) ile bugün Türkiye’de muhasebe, restoran yönetimi, hotel yönetimi, depo yönetimi, mağaza yönetimi, radyo-müzik yönetimi, tapu yönetimi, yerel yönetim gibi birçok alanda yerli olarak geliştirilmiş yüksek katma değerli ürünler 20 yıla yakın bir süredir, bu ürünleri kullanan işletmelerin temel taşı olmaya devam etmektedir. Ekonomik olarak büyük kazanımlar gerçekleşmesini sağlayan bu başarıların arkasında Delphi ile kavramsal tasarımları hızlıca ve güvenilir bir şekilde hayata geçirmek önemli rol oynamıştır.
 
Yazılım dünyasında bugün birçok popüler dilin varlığı ile yazılımcıların birçoğu bu popüler dilleri öğrenmekte, fakat yüksek katma değerli ürünlerin ortaya konulmasında hız açısından Delphi (Object Pascal) çok büyük bir farkla hep önde bitirmektedir. Bu fark bazen x4 ile x20 katına kadar bir fark olup, kavramsal tasarımların güvenilir bir şekilde x4 ile x20 kat daha hızlı piyasaya çıkmasının ekonomik olarak değerini kimse inkar edemez.
Amacımız Türkiye ekonomisine katkı, bir taraftan kendi ekonomik ferahımız, diğer taraftan son kullanıcıların ekonomik ferahı ise Delphi ile bunu gerçekleştirmek, bugün birçok popüler dile kıyasla çok daha kolay ve güvenilirdir.
Öğrencilerimize bu vesile ile yeni bir beceri sağlamaktan, bir kısmına da olsa staj ve iş imkanı sunmaktan, burs imkanı sunmaktan ve belki de geleceğin yazılımcılarına farklı bakış açılarını göstermekten dolayı gurur duyarız. 

Saygılarımla, “