Çinli bankada Türkiye’de şube kapatıyor

yazar:

kategori:

Katarlı QNB’den sonra şimdi de  Çinli İCBC Türkiye’de bazı şubelerini birleşme süretiyle kapatıyor.
Geçtiğimiz yılın son bir ayında aralarında Katarlı QNB’nin de bulunduğu bazı bankalar şube kapatmma yoluyla küçülmeye gitmişti. 2020 yılının ilk ayında bir küçülme haberi de Çinli İCBC’den geldi. Bankacılık kulislerindeki iddialara göre, İCBC İstanbul ve İzmir’deki bazı şubelerini birleştirecek. Bir banka yetkilisi, bu operasyonu küçülme olarak nitelendirmenin yanlış olacağını belirterek,  yakın lokasyonlardaki şubelerin birleştirilmesi olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.
Ancak birleşme ile birlikte personel çıkartımının olup olmayacağı konusunda herüz bir açıklama yok. 
ÇİNLİLER ALMIŞTI
İCBC, 21 Mayıs 2015 tarihine kadar Tekstilbank adı altında GSD Grubu bünyesinde yer almaktaydı. 29 Nisan 2014 tarihinde Banka’nın ana hissedarı GSD Holding A.Ş.’nin Banka’da sahip olduğu %75.50’lik payının Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) Şirketine satılmasına ilişkin anlaşmaya varılmış ve bu işleme ilişkin Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki bankacılık otoritesi China Banking Regulatory Commission (CBRC) tarafından 20 Mart 2015 tarihinde satış işlemine onay vermişti. Türkiye’de ise Rekabet Kurumu’ndan 20 Ağustos 2014 tarih ve 14-29/593-259 sayılı karar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) 2 Nisan 2015 tarih ve 6262 sayılı kararı ile onay vermişti.
ICBC Turkey, faaliyetlerini İstanbul’daki Genel Müdürlüğü,  43 Şubesi, 47 ATM’si, Mobil Şubesi, İnternet Şubesi ve 444 00 50 Telefon Şubesi ile müşterilerine hizmet veriyor.