Ünlü ekonomistten Sabah yazarına matematik dersi!

yazar:

kategori:

Ünlü ekonomist Mustafa Sönmez, toplanan 110 milyar liralık deprem vergisinin 80 bin kalıcı konuta harcandığını iddia eden Sabah yazarı Dilek Güngör’e matematik dersi verdi: her daire 1.4 milyon TL’ye mi mal edildi?
Türkiye Elazığ depremi ile birlikte 1999 yılından beri toplanan özel iletişim  yani deprem vergisine odaklandı. Dönemin ekonomiden sorumlu bakanı Mehmet Şimşek’in , “deprem vergisi, yol ve büyük projelere harcandı”sözü yeniden gündeme gelirken, Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör ilginç bir yazı kaleme aldı.
“Elazığ’daki depremin ardından ‘deprem vergisi’ yine gündeme oturdu. Bu parayla, TOKİ, depremzedelere maliyeti 110 milyar TL’yi bulan 80 bin kalıcı konut üretti. Kentsel dönüşüme de 35 milyar TL harcandı” diye yazar Dilek Güngör’e ilk yanıt Ekonomist Mustafa Sönmez’den geldi.
Mustafa Sönmez’in yanıtı, köşe yazarı Dilek Güngör’e ders niteliğindeydi. 
Sönmez, twittir dan şu yanıtı verdi:
“1999’dan bu yana depremzede vatandaşlar için devletin ürettiği kalıcı konut sayısı 80.321 harcanan para da 110 milyar TL oldu” demiş . Ya hesap bilmiyor ya dayak yememiş derler. Yani her daire 1.4 milyon TL’ye mi mal edildi! Tetikçilik, maskara yapar:))