Kredi Kartında komisyon dönemi

yazar:

kategori:

Bankaların kredi kartı POS işlemlerinde 30 günlük  bloke yerine 1.60 ile komisyona yönelmesi, alışverişlerde komisyon uygulamasının başlamasına neden oldu.
Merkez Bankası’nın bankaların POS komisyonlarını 1.60 ile sınırlaması, bankaların 30 gün bloke yerine komisyona yönelmesine neden oldu. Daha önce işyerleri vatandaşın kredi kartı ile yaptığı alışverişin parasını 30 gün sonra almaları halinde bankaya komisyon ödemiyorlardı. Komisyonun . Kredi faizlerinin yüzde 1 civarında olması bankalar için blokeyi cazip olmaktan çıkarttı. 
Bazı bankaların bloke taleplerini kabul etmeyip kart gelirlerini ertesi gün hesaba yansıttığı ve 1.60 komisyon aldığı öne sürülüyor.
ESNAF ÇARESİZ
Özellikle küçük ölçekli işletmeler, bankaların bloke yerine komisyona yönelmesi karşısında çaresiz kaldı. Düşük kar marjı ile satış yapan bazı işletmeler, kredi kartı taksitli ve puanlık işlemlerden ekstradan komisyon istemeye başladılar. 
Bazı işyerleri ise etiketlere taksitli ve taksitsiz olmak üzere iki ayrı fiyat vermeye başladı. 
PUANLI İŞLEMLERDEN KAÇIYORLAR
Öte yandan bazı benzin istasyonları bankaların puanlık kampanyalarından çıkmaya başladı. Bir çok istasyonda bankaların kampanyası geçerli olmamaya başladı. 
KOMİSYON ALINAMAZ
Vatandaşlar ile işletmeler arasında komisyon tartışması büyürken, yasal olarak komisyon alınamayacağı belirtildi., Vatandaşlar, ““POS kullanan Üye İşyerlerine imzaladığınız tüm sözleşmelerde “komisyon müşteriye yansıtılamaz” diye madde olmasına rağmen tüm etiketleriniz peşin alımlarda şu kadar karta taksit isterseniz bu kadar diye yazıyor.” diye şikayet ediyorlar.