Sırada başka bankalar da var

yazar:

kategori:

Hazine ve Maliye Banaklığı  Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün başka bankalara da ceza keseceği konuşulurken, son cezanın Akbank’ın net karının yüzde 2,32’lik , Yapı Kredi Bankası’nın ise  yüzde 5,61’lik kısmını denk geldiği belirtildi.
Bankalara Sigorta cezalarının ağır faturası
Hazine ve Maliye Banaklığı  Sigortacılık Genel Müdürlüğü Bankalara Sigorta satışlarında müşteriyi yanıltmak, sigortayı kendilerinden yapmaya zorlamak gibi nedenlerden dolayı Bankalara cezalar kesmeye başladı. Bu güne kadar AKBANK ile YAPI ve Kredi BANKASI KAP’a bildirim yaparak durumu açıklık getirmesine rağmen kulislerde sırada başka Bankaların da olduğu konuşulur oldu. 
Uzun süredir Banka müşterilerinden Bankaların sigorta dayatmasından dolayı çok sayıda şikayetler geliyordu. Cezalar Bankaları nasıl etkiledi
AKBANK
AKBANK 2019/9. Ayını 4.087 milyon TL Net Kar ile kapamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı  Sigortacılık Genel Müdürlüğü bankaya 94,7 milyon TL ceza kesti. Bu durumda banka 9 aylık net karının % 2,32’lik kısmını kadar ceza yemiş durumda. Üzerine faaliyetlerini iki hafta 30.01.2020- 13.02.2020 tarihleri arasında durdurması Bankaya cezanın maliyetini daha da artırmış durumda. Zira 2 hafta boyunca yeni poliçe kesemeyeceği gibi vadesi gelmiş poliçeleri de acente olarak yenilemeyecek. Bu durum 2 hafta ciddi sigorta komisyon kaybına neden olacak. Bankanın internetten ve mobilden Dijital olarak kullandırdığı kredilerde sistemin otomatik olarak kesilen sigorta poliçelerine ne gibi bir çözüm ürettiği ise henüz netleşmiş değil.
YAPI VE KREDİ BANAKASI
YKB 2019/9. ayını 3.336 milyon TL Net kar ile kapamıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı  Sigortacılık Genel Müdürlüğü bankaya 187,1 milyon TL ceza kesti. Bu durumda banka 9 aylık net karının % 5,61’lik kısmını kadar ceza yemiş durumda. Sigorta Acenteliğinden kazandığı komisyonun büyük bir kısmını bilançosundan düşme ile karşı karşıya kalmış durumda. Sigorta Acentelik faaliyetlerini belli bir süre durdurulmaması Banka için teselli oldu.