Kredi kartı market ve yemeğe gitti!

yazar:

kategori:

Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, geçen yıl her 100 liralık kredi kartı harcamasının 28 lirası market ve yeme içmede kullanıldı. Bireysel emekliliğe ise sadece 1 lira ayırdık.
Türkiye’de harcamaların büyük bir bölümü kredi kartı üzçerinden yapılıyor. Bankalararası Kart Merkezi’nin verilerine göre, Türk halkı 2019 yılında her 100 liralık harcamasının yüzde 28’ini market, gıda ve yeme içmeye harcadı.  Bunun ise büyük bir bölümünü alışveriş merkezlerinde yaptık.
BKM verilerine göre, ikinci büyük harcamayı yakıt için yaptık. 100 liralık harcamanın 8 lirasını yakıta yaptı. Giyim,. konaklama ve telekomünikasyon harcaması için ise her 100’lirada 6 lirasını verdik.
SAĞLIK VE EĞİTİM DÜŞÜK
BKM verilerine göre, Türk halkı sağlık ve eğitim harcamalarını düşük tuttu. Sağlık  ve kozmetik harcamaları için 100’liranın sadece 4 lirasını harcadık. Yine sigorta sektörü için ise 4 liralık bir harcama dikkat çekiyor.
Eğitim ise kredi kartında en az yer tutan kalem olarak görülüyor. 100 liranın 2 lirasını eğitime harcadık.
BİREYSELE 1 TL
Türk halkının harcama profilini ortaya koyan bu listede en alt sırada tasarruf yani bireysel emeklilik geliyor. Türk halkının 100 liralık kredi kartı harcamasının 1 lirası biraysel emekliliğe gitmiş.
Tablo: Prof.Dr.Sadi Uzunoğlu blogundan alınmıştır!