Sendika o ücret kesintisi ile ilgili açıklama yaptı

yazar:

kategori:

Akbank çalışanlarının 31 Ocak’da aldıkları zammın direkt olarak Akbank Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı’na gitmesine tepkiler yükselirken, örgütlü sendika Banksis açıklama yaptı.
Her yıl zam farkının ilk ayının sandığa ödenmesi konusunda  Akbank Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı’nın Genel Kurulu’nda kabul edilmesine çalışanların tepkisi büyüyor. Akbank Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı Genel kurulu’nda sunulan bu teklifi kabul eden şube müdürlerine de büyük tepki var.
Öte yandan Akbank’ta örgütlü sendika Banksis ise konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Sendika internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kendilerinin bu konuda bir yaptırım yetkisi olmadığını belirtti. Sendika şu açıklamayı yaptı:
“20.Ocak.2020 tarihli Aksandık duyurusunda belirtilen “Banka tarafından Ocak ayı ücretlerine avans olarak uygulanan enflasyon oranındaki ücret artışının ilk aya ait tutarının Tekaüt Sandığı’na kesilmesi” konusudur.
Bu karar tümüyle Yasa ve Tekaüt Sandığı tesis senedi kuralları içerisinde Sandık Yönetim Kurulu’nun teklifi ve Banka Yönetim Kurulu’nun onayı ile uygulanmaktadır.
Aynı şekilde yaşlılık, ölüm sigortaları primi çalışanlar ve İşveren paylarının %1 oranında yükseltilmesi de aynı kurallar içerisinde gerçekleştirilmiş olup, Banksis’in ya da bir başka kurumun bu konuda yaptırım yetkisi bulunmamaktadır.”

KONU İLE İLGİLİ  HABER:

 

Resim iki kere tıklaAkbank çalışanlarına zam şoku
Akbank çalışanlarının aldığı yeni yıl zammı bağlı bulundukları Aksandık’a gitti.