Bankaların sigorta işlemlerine sınırlama

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta iki bankaya verilen büyük para cezasından sonra bankaların sigorta işlemlerine sınırlama geliyor. Bankaların acenta yetkileri daraltılıyor.
Son yıllarda bankalara yönelik en büyük şikayetlerin başında zoraki sigortalar geliyor. Vatandaşlar kredi kullanırken, bazı bankalar tarafından iki bazen de 3 sigorta poliçesini zoraki kestiğine yönelik haber ve şikayetler Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.
Yapılması planlanan düzenleme ile bankalar artık eskisi gibi kafalarına göre sigorta poliçesi kesemeyecek. Acente yetkilerine kısmi daralma getirilmesi planlanırken, en büyük gelişme ise kredi ile sunulan hayat sigortası uygulamasında yaşanacak. Bankalar bu işlem için tek bir sigorta şirketine bağlı kalmaksızın broker gibi birçok sigorta şirketi ile çalışacak ve müşteriye alternatif sunacak. 
Müşteri fiyat ve içerik olarak istediği sigorta şirketinin poliçesini seçme hakkına kavuşacak.
Bankaların sigorta işlemlerine yönelik çok sayıda şikâyet gerek Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne gerekse CİMER’e gitmişti. 
Geçtiğimiz günlerde 1 milyon liralık bir kredi için 40 yaşındaki bir banka müşterisine 122 bin lira gibi oldukça ciddi bir hayat sigortası teklifi gündeme gelmişti.