İstihdam sağlayana yüzde 9 faizli İSTOD kredisi

yazar:

kategori:

Üç Kamu bankası istihdamın artırılmasına yönelik, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi  kısa adı “İSTOD” olan kredi kullanımı için yeni proje geliştirdi.
Üç Kamu bankası istihdamın artırılmasına yönelik, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi  kısa adı “İSTOD” olan kredi kullanımı için yeni proje geliştirdi.  Projenin ana amacı İstihdamı teşvik ederek işsizliğe karşı aksiyon almak üzerine kurulu. Yeni kredi istihdam yaratma potansiyeli olan firmalar için de uygun maliyet ve vadelerde kredi imkanı sunuyor.
5 yıla kadar vade
Bir yıl ana para ödemesiz 60 ay ( 5 yıl )’a kadar vade seçeneği mevcut olan kredilerde Yeni İstihdam başına 200.000.-TL Kredi kullandırılırken, Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe İstihdam başına 100.000.-TL Kredi kulandırım imkanı sunuluyor.
Tek banka koşulu kaldırıldı
Toplamda 25 milyon TL’ye kadar olan kredilerde tek banka koşulu devam ederken kredi toplamı 25 milyon TL’yi aşması halinde tek banka koşulu kalkmış durumda.
Faiz oranları düşürüldü
Kamu bankaların istihdamı teşvik için kullandırılacak kredi faiz oranlarında da indirime giderek %9’lara kadar düşürdüler. Daha önce alına ek banka komisyonu da bankalar tarafından alınmamaya başladı. Sabit faizli kredi kullanmak isteyen müşterilerin faiz oranları şu şekilde :
Enflasyon endeksli fazi oranı seçeneği de sunuluyor.
Sabit faiz kullanmak istemeyip enflasyona endeksli kredi kullanmak isteyen müşterilere bankalar TÜFE’ye endeksli faiz oranı kullanma seçeneği de sunmakta. Sektörlere göre değişken faizli kredi faiz oranı ise şu şekilde :
Kamu bankalarının, İstihdam teşvik amaçlı İSTOD Kredisi ile birlikte yatırımı teşvik için İVME Kredi çalışmaları da devam ediyor.