Bankaların 1 Mart vurgunu!

yazar:

kategori:

BDDK ve Merkez Bankası’nın aldığı karar gereği 1 Mart tarihinden itibaren KOBİ ve işletme hesaplarından hesap işletim dahil olmak üzere bir çok ücret alınamıyacak. Ancak iki büyük banka, personelini bu hafta sonu çalıştırarak 1 Mart vurgununa hazırlanıyor.
Esnaf ve işletmelerin yıllardır şikayet konusu yaptığı banka komisyon ve ücretlerle ilgili BDDK ve Merkez Bankası düzenlemesi 1 Mart tarihinden itibaren devreye giriyor. Bazı bankalar arka kapıdan dolanarak tahsil etmek için akıl almaz çalışmalar yapıyor. 
İki banka 1 Mart tarihine kadar adeta KOBİ ve işletme portföylerini alarma geçirdi.İki banka cumartesi ve pazar günü tüm personelini mesaiye çağırarak, komisyon tahsil etmelerini istedi. 
PAKET SATIŞI
Yerli sermayeli banka tüm portföyüne hafta sonu mesai yaparak limit tanımlamasını ve bunun komisyonunu tahsil etmelerini istedi. Söz konusu bankanın bölge yöneticileri, “müşterilerinize kabul etmemeleri halinde bir daha limit onaylanmayacağınızı söyleyin”diyerek tehdit sopasını kullanmalarını istedi.
KÖRFEZ SERMAYELİ
Aynı alarmın körfez sermayeli bankada da yaşandığı görülüyor. Söz konusu banka çalışanlarını hafta sonu da çalıştırarak müşterilerinden peşin komisyon tahsil etmelerini istiyor.