Bankadan emekli olmak!

Birileri bankadan emekli olmayı mı hayal ediyor? O halde önce bu yazıyı okuyun!  Deniz Ateş yazıyor:
EMEKLİLİK;
 
Artık emekli olma diye bir kavram yok, aklınızdan çıkarın bunu.
Hep çalışacağız, sürekli çalışacağız, çalışırken ne yaşıyorsak hayatımız bundan ibaret olacak.
Yok  yazlığa gitmeler, yok torunlarla beraber olmalar, yok huzurlu günler, yok gezmeler, yok artık yok!
Dünya küçülüyor farkında değil misiniz?
Siz de küçüleceksiniz!
Banka sandıkları haklarınızı azaltıyor eski günler geride kaldı kimse maziyi aramasın!
Zaten emeklilik konusu kimsenin ilgisini çekmiyor emekliler dahi bu yazıyı okumayacak. Banka sandıkları toplantısı da aynı sendika toplantıları gibi, kim kimi neden seçtiğini bilmeden hukuksal prosedürler yerine gelsin, dostlar alışverişte görünsün şeklinde toplanıyor.
Sendikalar nasıl çalışanları temsil etmiyorsa, emekli sandıkları da emeklileri temsil etmiyor…
Az çalışan sayısı, daha azalacak çalışan sayısı, çok emekli sayısına artık bakamıyor, kesilen pirimler artık gelir-gider dengesizliğine yol açıyor ya da size öyle söyleniyor! Sonuçta tatlı emeklilik hayallerinizle birlikte haklarınız da gittikçe azalıyor… farkında bile değiliz.
Hem fark etsek ne olacak ki!
Göçmenlerin halini görüyoruz ne geliyor elimizden? O yüzden kendi halinizi fark etseniz ne gelecek elden. El verirse kabul ediyoruz, vermezse şükür ediyoruz. Kendi elimizin farkında bile değiliz!
Emeklilik haklarınız bir bir yok oluyor! Bana ne ben emekli bile olamayacağım diyorsunuz biliyorum, ben de aynısını söylemeye çalışıyorum, bana ne.
Siz siz olun öz kaynak yapınızı kuvvetlendirin sağlam bir yapı için gelir gider dengenizi gözden geçirin hemen sigarayı bırakın bütçeniz de ön önemli delik orası unutmayın. Alın artık oğlunuzu özel okuldan sahiden hata yaptınız gereksiz temponun içeresine sokmayın, kendinizi de oğlunuzu da. Devlet okullarının kalitesini savunmam ama zamanı daha iyi değerlendirebilir çocuğunuz.
Uzun süre eğitim kurumunda kalmasının hayatta hiçbir karşılığı yok emin olun. Her ay okula vereceğiniz parayla, araba alıp satın daha iyi gelecek sağlarsınız oğlunuza. En azından oğlunuz, bir şey alıp satmayı öğrenebilir. Bizimki ekmek alamıyor emin olun, başka dilde de ekmek alamıyor işin kötüsü, emekliliğim gitti geç fark ettim. O paralar ben de olsa şimdi neler yapardım demek için çok geç.
Eşiniz ikna olmaz onu dinlemeyin siz. Gelecek için sağlam öz kaynak en sağlıklı yapı. Dışarıda yemek yemeğin biliyorum tek yaptığınız sabah kahvaltısı için simit peynir, hatta öğlen bile aynı şeyi yediğinizi.
Olsun bunu da yapmayın evden ekmek arası getireceğiniz kumanya daha iyi gelecektir. Dedim ya küçüleceğiz.
Üst yönetim küçülmez asla.. siz küçüleceksiniz, hala 4 genel müdür yardımcısı üstü çalışan banka var mı bilmiyorum.
Sayın bakın 4’ten fazlası aslında gizli işsizdir. Bakın takip edin ne iş yapıyorlar hepsi çok yoğun hepsi meşgul mü? Siz konuşurken hep gözleri telefonlarında değil mi? 
Neyse küçüleceğiz artık eski gelir kapıları kapalı, emeklilerin haklarından biraz keselim, şubelerden kapamalar yapalım, bölgeleri birleştirelim artık, yıl sonu personel sayımızın azaltma hedefi koyalım, hedefleri de arttıralım.
Emeklilere bayram ikramiyesi vermeyelim onlar zaten emekli. Emeği değeri hiç olmadığı için emekleyerek geçsin hayatları!
Bunları yapacak yönetici hemen buluruz, yurt dışında eğitim almış, kendisini düşünen, ekip çalışmasına inanan birileri vardır mutlaka. Yoksa da işe yaramayan Genel Müdür yardımcılarımızdan bir ekip bu işe yarayabilir mi? Bilemem.
Bana ne ben emekli olamayacağım ki!
Deniz Ateş
denizatate@yandex.com