Bankacıların promosyon isyanı

yazar:

kategori:

Bankalar korona tedbiri nedeniyle müşterileri tek tek şubelere alırken, emekli maaş promosyonu başvurusu nedeniyle şube önünde 60 yaş üstü çok sayıda kişinin birikmesine neden oluyor. Promosyon başvuru süresinin uzatılması isteniyor.
Bankalar, gerek çalışanını gerekse şubeye gelen müşterilerin sağlığını korumak amacıyla bazı tedbirleri devreye soktular. Bu tedbirler kapsamında banka şubelerine müşterilertoplu olarak değil de tek tek alınmaya başlandı.
Ancak bu uygulama emekli promosyonu nedeniyle şubelere gelen 60 yaş üstü çok sayıda kişinin kapılarda yığılmasına neden oldu.
Korona virüste risk grubunda olan 60 yaş ve üstü çok sayıda kişi, banka şubelerine akın ediyor. Banka yöneticileri, genel olarak müşterilerin internetten işlem yapmasına rağmen, 60 yaş üstü kişilerin şubeye akın etmesinden rahatsızlar. 
Bankacılar, özellikle emekli promosyonu nedeniyle çok sayıda emeklinin şube önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu belirterek, “bu uygulamanın BDDK tarafından geçici olarak durdurulmasını “istiyorlar.