Rahat bırakın emekliyi!

DENİZ ATEŞ YAZIYOR: Bankacılık sektörü emekliler üzerinden rekabet etmesinler, hizmet üzerinden rekabet etsinler. Bu işi ciddiye alalım çıkmayalım evimizden.
Bölge Müdürleri;
Artık inisiyatif sizde sayın Bölge Müdürlerimiz, Genel Müdürülük ne yapacağını şaşırmış durumda bir taç yapraklı yaramaz, kral oldu hepimizin tepesine dikildi.  Omzunuzun ne kadar kalabalık hangi unvanda olduğunuza bakmadan hepimizi tehdit ediyor. 
Bizim bölge müdürleri işi çok önceden çözmüştü ben biliyorum, hiç biri şube ziyareti yapmıyordu uzun yıllardır. Şube ziyareti yapmadan emekli olmayı bekleyenler var, sayıca da çok fazla emin olun. 
 En son genel müdürlükten gelenlere iştirak ettiklerinde ziyaret ettiler şubeleri. Bölge Müdürleri şubeleri sevmez, şubeler de bölge müdürlerini sevmez, genel müdürlük çalışanlarını hepimiz severiz genel durum budur bizim sektörde. 
Bölgelerin işi genel müdürümüze şirin gözükmek başka işleri yok emin olun. Çok şirin olduklarını söylemeliyim …şirin hepsi şirin …belki de bir kaçı şirin ?! ( elimde çok veri yok bu konuda.)
Artık hiçbir bölge müdürü dışarı çıkamaz, zaten çıkamıyorlardı onlar için değişen bir şey yok; sabah gel mail at, telefonla ya da başka kanalla taciz et akşam da  sekiz gibi çık bölgeden. “Neden  sekiz ?” diye sormayın, çok çalıştık imajı ancak böyle verirler. Bölge dün 8’e kadar çalıştıysa zavallı şube çalışanları daha çok çalışmalıdır. Hedefler var sonuçta. Hala hedefleri konuşan var inanmayacaksınız. Bizim bölge müdürü “hayat devam ediyor hadi arkadaşlar hedeflerimiz var..” diyor.
Tam kasap et derdinde durumu var. Fedakarca çalışanlarımıza bir moral hediyesi ya da teşekkür maili bile yok. Fedakarlık şubeciler üzerinde gene şimdi, izne çıkıyoruz. İdari  izin olarak diye başladı izinlerimiz ne kadar sevindim bu duruma izin paralarıyla belki araba alırım diye hesaplıyorum umarım küçük hesap yapmayız bankalar olarak. Bankacılık sektörü, marketlere hep ihtiyaç duyacağız bu taç şeklinde ki küçük virüs yüzünden. Sağlık sektörü çalışanlarının emekleri sayesinde biliyorum tekrar çocuğumun okul taksitini düşüneceğim günler olacak. Eminim. Tacını düşürecek sağlık çalışanları bu küçüğün eminim. İnsanlık hep kazanacak.
Sayın hazine bakanımız en azından bu paragrafı okur ve ilgilenir. Emekli promosyonunu  devletimiz versin emeklilerimize, bıraksınlar onlar bin TL için banka banka dolaşmayı, yapmasınlar evden çıkmasınlar. Şimdi hepsi dışarıda bin TL için, zavallı banka çalışanları ile pazarlık halinde.
Bankacılık sektörü emekliler üzerinden rekabet etmesinler, hizmet üzerinden rekabet etsinler. Bu işi ciddiye alalım çıkmayalım evimizden.
Benim gibi evde kalmış biri için evde olmak çok doğal size de doğal gelsin 15 gün evlenin siz de. Ev için çok emek veriyoruz, kirayı denkleştirmek hiç kolay değil tadını çıkartın evinizde oturun. Hala taksitlerini ödüyorsunuz bir de evden şikayet etmeyin lütfen. Ev hali işte rahat samimi, tadını çıkartın. Komşunun ziline basın kaçın, ayakkabıları değiştirin kapı önüne bırakılanları bunların hepsini yaptınız mı?
O zaman su doldurun torbaya aşağı atın karantina da dışarda ne işi varmış insanların günlerini gösterin siz içeri kaçın ama. Yakalanırsanız karışmam, sizi tanımam.
Bölge Müdürleri yarın yatın hep yaptığınız gibi 10’da gidin işe. Sabah kahvenizi bir gişe yetkilisinin yanında için. Gişe yetkilisi arkadaşımıza teşekkür edin. Adını öğrenin isimsiz kahramanın. Gişe ziyareti yapın. Hadi genel müdür yardımcılarımız sahaya çıkın en yakın gişe yetkilisinin yanında olun. El sıkmayalım tokalaşmayalım ama yanlarında 10 dk oturalım içelim kahvelerimizi gerçek kralın kim olduğunu gösterelim bu küçük virüse.
Hedefinizi tutturan Bölge Müdürü atsın mailini bize. Bu hafta 10 Gişe yetkilisi ziyaret hedefimiz var Genel Müdürlükle birlikte. İnsanlık hep kazanır hedeflerimiz şaşmasın lütfen, bu sefer iş ciddi, hayati hedeflerimiz var, bu yılın zor olacağını söylemiştik.
— 
Deniz Ateş
denizatate@yandex.com