Banka operasyoncularının isyanı: Biz insan değil miyiz?

yazar:

kategori:

Bankaların üvey evlat olarak gördüğü ve ilk sırsatta işten çıkartılan operasyoncular isyan etti. İşte bir operasyoncunun bankasına isyan mektubu:
Bankaların üvey evlat olarak gördüğü ve ilk sırsatta işten çıkartılan operasyoncular isyan etti. İşte bir operasyoncunun bankasına isyan mektubu:

Bankalarımız hızlı aksiyon aldı. Maskelerimiz dezenfektanlarımiz ve eldivenlerimiz tam. Sağ olsunlar hiç bir masraftan kaçmadılar.
Her biri teşekkürler yağdırdı bize. Paramızı da alacağız yanında daha ne isteyelim ki.. Bulduk ama bunuyor muyuz biz yoksa.
Şimdi etegimizdeki taşları dökmenin sırası değil mi yoksa? Tam da sırası. 
Yıllardır hizmet veriyorum bankama ve vermeyede devam etmeyi istiyorum.
Tek istediğim insan muamelesi görmek. Satış kadrosunda çalışan arkadaşlarım kadar değerli olmak istiyorum çok mu şey istiyorum. 
-Yıllarca onlar satış yapıyor siz yapmıyorsunuz dediniz prim vermediniz eyvallah dedik; çalıştık.
-Onların yapamadığı hedefleri bize verdiniz eyvallah dedik en âlâsını yaptik.
-Siz zaten bizim yapacagimizı biliyordunuz.. Biz sahiplendik bankamızı başkası fazla veriyor diye gemiyi terketmedik. 
-Dijitallesecegiz dediniz operasyon kadrolarını azalttiniz hatta kaldirdiniz. Merkezlere topladınız sonra çok yük olduk tek-tek olmadi toplu çıkarttınız. 
Bugün salgın ile savaşıyoruz. Temizlik işlerini yaptırdık tüm organizasyonlar yapıldı. Idari izinler ayarlandı. Müşterilerimize hizmete hazırız. Idari izin derken, Operasyon ve şube müdürleri hariç tüm personel dönüşümlü olarak çalışacak.
Müdürlerimiz kısmen ayrılabilir tablet ile devam ederler işlerine. 
Ya biz?
Operasyon kadrosu ne olacak? Istenmeyen evlat muamelesi gördük yıllarca.
Her şube tek kişiye düşürüldü. Dönüşüm sağlayacak personel kalmadi şimdi. Dönüşümlü calisma olmayacak. Sanırım yine biz gözden cikarildik önce. Peki şuan ben hasta olursam kim gelecek yerime ? Personel bulabilecek misiniz?
Sağlığımda sağlamadınız desteği ben hasta olursam ya da ölürsem mi vereceksiniz?