Banka şube müdürleri isyanda!

yazar:

kategori:

Diyarbakır’da bir şube müdürünün korona nedeniyle ölmesi, bankanın şube müdürlerinin isyan etmesine neden oldu. Şube müdürleri, üst yönetimi kendilerini yalnız bırakmakla suçluyor.
Korona virüsü bankacılık sektöründe can almaya devam ediyor. Bu sabah Diyarbakır’da vefat eden  şube müdürü gözlerin bir kez daha bu sektöre çevrilmesine neden oldu. 
Türkiye genelinde aynı bankada görev yapan 32 şube müdürü Paramedya.com.tr’ye ortak bir açıklama yaptılar. 
Şube müdürlerinin ortak açıklamasında banka üst yönetimine ilgisizlik suçlaması var. 
YÖNETİCİLER EVLERİNDE BİZ SAHADA
İşte Şube Müdürlerinin isyan nedeni:

-Bankamız dönüşümlü çalışma sistemine geçti. Ancak gelen duyuruda şube müdürleri bu kapsam dışında bırakıldı. Şu anda bölge ve şube müdürleri görevlerinin başında olmak zorundalar. Bize idari izin verilmiyor.
-Genel müdürlük yöneticileri evlerinden çalışıyorlar. Tüm sorunları bizim üzerimize yıktılar. Şube müdürü çözsün diyorlar. Şube müdürleri olarak biz çok zor durumdayız.
-Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bankamızda kriz yönetimi yok Şube müdürleri olarak içler acısı bir durumdayız.
-Markaya yakışmayacak bir ilgisizlikle karşı karşıyayız. 
-Şubelere yoğun bir şekilde 65 yaş üstü müşteri geliyor. Bunlara hizmet verecek miyiz diye soruyoruz yanıt verilmiyor ve buna şube müdürleri karar vermesi isteniyor. 65 yaş üstü müşteriyi kabul etmediğimizde şikâyet ediliyor ve şikâyete yanıt isteniliyor.
-Öteleme ve yapılandırmalarda paketlerde işlemin yüzde 50’sini şubelere verdiler. Diyoruz ki, çağrı merkezlerine verin kabul edilmiyor. Şubeler yardımcı olsun deniliyor. Hem şubelerde dönüşümlü çalışılıyor hem iş yükü arttırılıyor.
-Evde çalışma modeli haftalık yapılıyor. Bu sürecin 14 güne çıkartılmasını istiyoruz.4 gün. Ve bankamız bu işi 1 haftayla çözmeye çalışıyor. İdari izin veriliyor ama istenildiği zaman çağrılma zorunluluğu var. Personel ile karşı karşıya kalıyoruz.
-Şube müdürleri kimsesiz ve yapayalnızlar.
-Hepimiz korku içindeyiz. Virüs yayılmaya başlandığı günden bu yana bize tek bir yönetici canlı bağlanmadı. Yukarıda kimse yok. Üst yönetim evlerinde kendilerini güvene aldılar. Topun ağzında biz varız. Sahada resmen debelenip duruyoruz.