Evde kal ama bankaya koş!

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründeki kabusu ünlü yazar Yılmaz Özdil’de yazdı. Camiye, cumaya gitme ama bankaya git diyorlar.
Türkiye’nin en çok okunan köşe yazarı Yılmaz Özdil bugünkü yazısında bankacılık sektöründe yaşanan korona sorununu yazdı.
Hükümetin 65 yaş üstü insanlara uyguladığı dışarı çıkma yasağını dile getiren Yılmaz Özdil, özetle şunları yazdı:
“65 yaşındaki vatandaşların sokağa çıkmasını yasakladılar ama mart ayı emekli maaşlarını alacaklarını düşünemediler. Vatandaş mecburen evinden çıktı, kamu bankalarına gitti. Her 100 emeklinin neredeyse 95’i maaşını kamu bankasından alıyor, 15 bin 20 bin emeklisi olan şubeler var.
Emeklilerin hucumuna uğrayan bazı şubeler endişeya kapıldı, “65 yaşındakilere maaş ödersek,yasağa uymadığımız için işlem yapılır mı”diye düşünerek ödeme yapmadı.
Bunun üzerine bazı emekliler karakola gitti, “benim maaşımı vermiyorlar”diye şikayetçi oldu.
Polis iki arada bir derede kaldı, bazı karakol amirleri banka şubelerine telefon etti, “bir defalık idare edemeyiz mi acaba”dediler.
EVDE KAL KREDİYE KOŞ
Özdil yazısında iktidarın vatandaşa evde kal diye çağrı yaparken, bir yandan da esnaf kredisi çıkarttıklarını söyleyerek, “Hem evde kal diyorlar, hem esnaf kredisi çıkarttılar “koş kredi al diyorlar. Şube henüz açılmadan kapıda kuyruk oluyor”
CAMİYE DEĞİL BANKAYA GİT
Yılmaz Özdil  “Müminlere “camiye gelme, cuma namazına bile gelme evde kal“diyorlar… Aynı müminlere “bankaya koş, kredi al “diyorlar.

YAZININ ORJİNALİ