Yapı Kredi Bankası’ nda tarihi operasyon!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük dört özel bankasından olan Yapı Kredi Bankası tarihi bir operasyona imza atıyor. Banka Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki tüm çağrı merkezlerini kapatarak, çalışanlarının evden hizmet vermesini sağladı.
Koronavirüs bankacılık sektörü çalışanları tehdit ederken,  Koç Holding’in iştiraki Yapı Kredi Bankası tarihi bir değişime imza atıyor. Banka, bugün itibariyle tüm bölgelerdeki yaklaşık bin 200 kişilik çağrı merkezini  kapatarak, tüm çalışanların evlerinde hizmet vermesini sağladı.
Yapı Kredi Bankası, bu kararı personelin sağlığı açısından aldığını açıkladı. Koronavirüsün özellikle toplu çalışma ortamındaki çalışanları olumsuz etkiliyor..
Yapı Kredi Bankası yetkilileri, bankanın teknolojik altyapısının avantajlarını kullanarak söz konusu işlemin 1 günde hayata geçirildiğini söylediler. 
Personelin evlerinde daha sağlıklı hizmet vereceğini ifade eden yetkili, “çağrı merkezi elemanlarımızın evlerinde her türlü konforu sağlandı.”dediler.
YAKLAŞIK 12 BİN PERSONEL EVDE
Yapı Kredi Bankası çağrı merkezi ile birlikte yaklaşık 12 bin personelini eveden çalışmaya yönlendirdi. Bu Türk bankacılık tarihinde görülen en büyük operasyon olduğu belirtiliyor. Toplam 16 bin personeli olan bankanın üçte ikisinden fazlasının evlerinden hizmet verdiği ortaya çıktı.
ŞUBELER DÖNÜŞÜMLÜ EVDEN ÇALIŞIYOR
Bu arada şube personelinin de büyük bir bölümünün dönüşümlü olarak evden çalıştığı açıklandı. Her hafta dönüşümlü olarak personel evden müşterilerine hizmet veriyor.