Özel bankalar BDDK’dan uzlaşma istedi

yazar:

kategori:

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine Bakanı Albayrak olmak üzere yoğun olarak eleştirilen özel bankalar BDDK’da toplandı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın internet sitesinde banka adı verilerek başlatılan özel banka eleştirisi her geçen gün daha da büyüyor. TOBB’un adeta isyan tarzı açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine Bakanı Albayrak’da özel bankaları suçlamıştı.
Bir süredir sesizliklerini koruyan özel bankaların bugün BDDK’da bir araya geldiği iddia edildi. Amerikan haber ajansı Bloomberg’in haberine göre, Özel bankalar, Erdoğan ve Albayrak’ın eleştirileri sonrasında BDDK ile toplandı. Toplantıda BDDK’ya “Eleştiriler moralimizi bozuyor. Özel-kamu ayırımı yapılmamalı “denildi. 
TUTANAK VAR!
Bloomberg News tarafından görülen tutanakların bir kopyasına göre, devlete ait olmayan bankalar, BDDK Başkanı  Mehmet Ali Akben ile Salı günü yaptıkları görüşmelerde sorunlu kredilerin yeniden yapılandırılmasına yardım etme çabalarını vurguladılar. Kurumlar, kredi talebinde ki düşüşe ve kamu kredi kuruluşlarının rekabet etme yeteneklerini engellediğine işaret ettiler.