Bu da 23 Nisan vurgunu!

yazar:

kategori:

Bazı bankaların son ayların en büyük vadesiz operasyonunu yapmaya çalışıyor. Bankalar vatandaşın parasını 5 günlük vadesizde bırakmaları için personele yapılan baskının şiddetini arttırdılar.
Kamu bankaları neredeyse haftanın 7 günü piyasaları rahatlatmak için büyük çaba harcarken, bazı özel bankalar ise fırsatçılık yapıyor.
İç İşleri Bakanlığı’nın 4 günlük dışarı çıkma yasağını iki büyük bankanın gözünü vatandaşın parasına dikmesine neden oldu. Bankaların bölge müdürlükleri şubelere bugün itibariyle mevduat dönüşlerinin mutlaka vadesizde bırakılması için baskı yapmaya başladılar.
Bazı bölge müdürlükleri, vade dönüşlerinde valörün direkt pazartesi başlatılmasını isterken, kabul etmeyenlere ise daha yüksek oran talep edilmesini söylemelerini bildirdi.
Şu an piyasada iki özel banka her hafta vadesiz operasyonu yapıyor. 
Müşteriler kandırılarak parası pazartesi gününe kadar boşta bırakılıyor. 
BBDK İNCELEMELİ
Kendilerine vatandaşın parasını vadesizde bırakması için bölge müdürlükleri tarafından baskı yapıldığını söyleyen bankacılar, “BDDK  bu konuya el atmalı. Biz şubeciler olarak müşterimize kırk yalan söylemek zorunda kalıyoruz. Her cuma ve resmi tatillerde bizden müşterinin parasını vadesizde bırakmamız isteniyor”diye koniuştular.
HAYATIN AKIŞINA AYKIRI
Finans uzmanları, BDDK’nın şikayet olmadan müdahale etmediğini bunun ise yanlış olduğunu belirterek, “Burada hayatın akışına aykırı bir durum var. Bakıyorsunuz bankanın vadesizi cuma gününe kadar normal cumadan pazartesine kadar anormal. Bunu tesbit etmek son derece basit.”şeklinde konuşuyorlar.