Ülker’de ilginç satış

yazar:

kategori:

Ülker Bisküvi şirketinin en büyük distribütörü borsada 500 bin lotluk hisse  satışı için başvuruda bulundu.
Ülker Bisküvi şirketinin en büyük distribütörü borsada 500 bin lotluk hisse  satışı için başvuruda bulundu.

Ülker Bisküvi hissedarı LMC Gıda ve Tarım Ürünleri 500,000 adet hissenin borsada satışa konu edilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurdu. Başvuru KAP’ta yer aldı. KAP’ta yer alan bilgiye göre, ödenmiş sermayesi 342 milyon lira olan Ülker Bisküvi’de söz konusu paylar yaklaşık %0.15 hisseye denk geliyor.
LMC GIDA KİM?
1972 – 1997 yılları arasında Ülker Adana Bölge Müdürü olarak görev yapan Zihni Uğurses,  1997 yılında Ülker’in distribütörlük sistemine geçmeye karar vermesiyle LMC Gıda’nın aile şirketi olarak kurulmasına öncülük etmiş ve LMC Gıda kuruluşunun ardından Ülker’in Adana ili Seyhan İlçesi distribütörü olarak faaliyetine başlamıştır. Zihni Uğurses, Sabahat Uğurses, Levent Uğurses, Cenk Uğurses ve Mert Uğurses’in kurucu ortaklığı ile kurulan LMC Gıda, yeni araç, teknoloji, depo ve soğuk zincir yatırımları ile hızla büyümüştür.
Ürün portföyünün genişlemesinin yanı sıra, hizmet verilen coğrafya ve personel sayısı da hızla artmıştır. 2012 yılına gelindiğine, 5 ayrı Ülker grup şirketinin Adana Seyhan, Yüreğir, Tarsus, Mersin bölgeleri distribütörlüğü kapsanmıştır. 1997 – 2019 yılları arasındaki 22 yıllık süreçte, uzun yıllar Korozo, Koroplast, JTI, Piyale, Dr.Oetker, Expel, Nefisso, Global A.Ş. gibi firmaların da çeşitli dönemlerde distribütörlükleri yapılmıştır.
Şubat 2012’de, Ülker ‘in almış olduğu karar ile 4 Ülker grup şirketi birleşmiş ve Horizon Gıda çatısı altında tek şirkete dönüşmüştür. Dolayısı ile sadece 2 Ülker grup şirketinin distribütörlük hizmetinin verildiği Tarsus ve Mersin bölgelerinde LMC hizmete son vermiştir. Adana Seyhan ‘da ise Horizon Gıda distribütörlüğü devam etmiştir ve Yüreğir’in de sonradan dahil olması ile beraber tüm Adana il sınırları kapsanmıştır.