Yapı Kredi rahat borçlandı

yazar:

kategori:

Yapı Kredi Bankası 18 ülkeden 36 finansal kurumun katılımıyla gerçekleşen sendikasyon kredisi sağladı.
Yapı Kredi 367 gün vadeli 780 milyon dolar karşılığı iki dilimli sendikasyon kredisi temin etti ve EBRD ile 367 gün vadeli 100 milyon dolar kredi anlaşması imzaladı.
Bankadan KAP’a yapılan açıklamaya göre, sendikasyon kredisi 367 gün vadeli 198.5 milyon dolar ve 534.6 milyon euro tutarında iki ayrı dilimden oluşuyor. Sendikasyon kredisi 18 ülkeden 36 finansal kurumun katılımıyla gerçekleşirken, dış ticaretin finansmanı ile genel kurumsal amaçlarla kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti doları ve euro için sırasıyla Libor+%2.25 ve Euribor+%2 olarak gerçekleşti. Açıklamada sözleşmeye eklenen akordeon özelliği ile birlikte kredi kullanma tarihi olan 27 Mayıs 2020’ye kadar gelebilecek katılımlarla sendikasyon kredi tutarının artabileceği de belirtildi.
Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu sürece rağmen; yılın şu ana kadarki en yüksek katılımlı sendikasyon kredisine imza attıklarını belirterek, “Bu, Türkiye ekonomisine ve Yapı Kredi’ye uluslararası alanda duyulan güvenin çok önemli bir göstergesi. Güçlü sermaye yapımız, insanı merkeze alan; yenilikçi, sınır tanımayan hizmet anlayışı ve nitelikli insan kaynağımızla reel sektörü destekleyerek ülke ekonomisine doğrudan katkıda bulunmayı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.
Sendikasyon kredisi sözleşmesine eklenen akordeon özelliği ile 27 Mayıs 2020 tarihine kadar yeni gelebilecek katılımcılarla sağlanan tutarın yükselebileceğini ifade eden Erün, şu bilgileri verdi: “
Yapı Kredi olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde de ülkemiz ve topluma karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirerek, sınırları kaldırmaya devam ediyoruz. Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen, saygın finans kuruluşlarının yüksek talep gösterdiği ve uygun faiz oranları ile sağladığımız bu sendikasyon kredisini, dış ticaretin finansmanına yönlendireceğiz. Diğer yandan, EBRD ile imzalanan sözleşme kapsamında sağladığımız 100 milyon dolar kaynakla da KOBİ’lerimize finansal ihtiyaçları için destek olmaya devam edeceğiz.”