Sabancı krizde karını yüzde 13 arttırdı

yazar:

kategori:

Yılın ilk çeyreğinde Sabancı Topluluğu’nun net karı 1 milyar 193 milyon 206 bin TL olurken, şirket net karını 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 13 artırdı.
Sabancı Holding, yaptığı yazılı açıklamayla 2020 yılının ilk üç aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, dijitalleşmenin gücü, Sabancı Holding’in ilk çeyrek bilançosuna yansırken, Sabancı Holding, ilk çeyrekte dengeli portföy yapısı ve sağlam bilançosu sayesinde zorlu sürece güçlü girdi.
Buna göre, Sabancı Topluluğu’nun konsolide satışları 13,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Net karını 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 13 artıran Sabancı Topluluğu’nun konsolide net karı üç aylık dönemde 1 milyar 193 milyon 206 bin TL olarak kayıtlara geçti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, söz konusu mali gerçekleşmelerin, koronavirus pandemi etkisinin tüm dünyada görülmeye başlandığı bir dönemi de kapsadığını anımsattı.
Alper, ayrıca Türk sağlık sisteminin, bu zorlu mücadelede başarılı bir performans sergilediğine atıfta bulunarak, Topluluk olarak da sağlık konusunda zamanında alınan önlemlerle süreci etkin şekilde yönetmeye devam ettiklerini bildirdi.
2020 yılının ilk çeyreğinin, finansal yönetimde başarılı sonuçların elde edildiği bir dönem olarak kayıtlara geçtiğini belirten Alper, şunları kaydetti:
“Borçluluk oranlarındaki düşüş ve faaliyet karındaki artış, ilk çeyrek bilanço döneminin güçlü bir mali performansla tamamlanmasını sağladı. Özellikle sürdürülebilirlik odağındaki stratejimizin meyvelerini toplamaya başladık. Bu sayede de 2020 yılının ilk çeyrek bilanço dönemini sağlıklı finansal sonuçlarla tamamladık.
Topluluk olarak, uzun vadeli stratejimizde de yer alan çevre ve iklim değişikliği hassasiyetlerini ön planda tutarak, tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilirlik odağındaki sorumluluklarımızı gözeteceğimizin sözünü vermiştik. Pandemi süreci, bu konunun önem ve hassasiyetini bizlere net olarak gösteriyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu konu bir numaralı önceliklerimiz arasında olacak.”