20 yıllık konut kredisi geliyor

yazar:

kategori:

2 bin liranın altında faizle kira öder gibi 20 yıllık vade ile ödenecek kredi sistemi geliyor. Üç kamu bankası özellikle dargelirlilere yönelik büyük bir kredi projesine imza atıyor. Kredi faizlerinin 0,50’nin de altına düşmesi bekleniyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın , TRT Haber’de ilk ipucunu verdiği  finansman kredi destek paketlerinde en önemli bacağı konut kredisinin oluşturduğu belirtildi. Türkiye’de ilk kez devreye sokulacak olan sistem ile 20 yıllık konut kredisi hayata geçirilecek. Bu konuda üç kamu bankası ilk adımı atacak. Vadenin 20 yıl olması beklenen uygulamada, bu çerçevede kullandırılan konut kredilerinin yasal düzenlemelerle  sermaye piyasası araçları kullanılarak menkul kıymetleştirilecek. İkincil piyasalarda yatırımcılara satılmak sureti ile tekrar bu kapsamda kredilerin fonlanmasına imkan veren veren düzenleme ile piyasanın canlanması sağlanacak.
Konut piyasasının hareketlenmesi ile en az 10 sektörün daha canlanacağı ve Türkiye’nin yeniden inşaat sektörü ile büyüyeceği hesaplanıyor.
Çalışmanın bir kaç hafta içerisinde tamamlanacağı ve “Kira öder gibi konut sahibi olma” projesi adı altında duyrulacağı belirtiliyor.