Bunu Kim Yaptı?

yazar:

kategori:

Borsa tarihinin en büyük vurgunlarından biri gerçekleşti. Binlerce mağdur, CİMER ve SPK’dan medet umuyor. 2  ayda 2 liradan 52 liraya giden hisse senedi binlerce mağdur yarattı.
Faizlerin düşmesi ve döviz alım-satımlarında ek vergiler vatandaşı borsa yönlendirdi. Ancak bunu fırsat bilen art niyetli manipülatörler borsada büyük vurguna imza atıyorlar. 11 Mart’da fiyatı 1.91 TL olan RTA Laboratuvarları fiyatı 2 ay gibi kısa sürede tavan tavan yükselerek 52 liraya yükseldi. Hisse senedi bu seviyeden gelen satışlarla şimdi de taban taban geliyor. Hisse senedini 50 lira seviyesinden alan binlerce yatırımcı CİMER ve SPK’ya yazarak mağduriyetlerinin gidirilmesini istedi.
Yatırımcılar 3 aylık bilançosunda kar açıklayan şirketteki fiyat düşüşünü şirket yönetiminin hisse üzerindeki işlemlerine bağlayarak mağdur olduğunu iddia ediyor. Bir çok yatırımcı tüm malvarlığını yitirdiğini belirterek müdahale istiyorlar.
İŞTE O DİLEKÇE:
Yatırımcılar hem Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hem Cimer’e şu dilekçeyi gönderiyor: “Yatırımcısı olduğum Borsa İstanbul da işlem gören GLRYH ve RTALB hisselerinde manipülasyon yapıldığını düşünüyorum. A1 Capital üst düzey yöneticisi Belgin Maviş tarafından 30.05.2020 tarihinde canlı olarak yapılan programda RTALB ve GLRYH hisseleri hakkında açıklamalar yapılarak açık bir şekilde bu hisseleri üzerinde manipülasyon yapılmış, yapılan manipilasyon ilgili şirketler tarafından yapılan KAP açıklamaları ile kabul edilerek bu iki çalışanın görevlerine son verilmiş fakat kurumunuz mevzuatı çerçevesinde şu ana kadar herhangi bir işlem tesis edilmemiştir. Ayrıca hisselerde tabana satış koyarak emir sırası kendilerine geldiğinde emir iptali yaparak işleme dayalı manipülasyon yapılmaya devam edilmektedir. Son 15 günün alım satımlarının incelenmesini talep ediyorum.
HİSSEDE TANIDIK İSİMLER VAR
Borsa kuislerinde ise hisse senedindeki manipülatif işlemlerden dolayı ilginç iddialar dolaşıyor. Bu iddialara göre, senette işlem yapan grup aynı zamanda İhlas Grubu hisselerinde de sert işlemler yapıyor.