SPK ceza yağdırdı

yazar:

kategori:

SPK, son günlerde borsada dar hacimli hisselerde büyük manipülasyon yapan oyunculara yönelik harekete geçti.  Çok sayıda oyuncuya işlem yasağı getirildi ve suç duyrusunda bulunuldu.
Faizin düşmesi, dövize vergi getirilmesi özellikle yatırımcıların  borsaya yönelmesine neden oldu. Bu da manipülatörlerin özellikle sosyal medya üzerinden operasyon yapmalarına neden oldu. SPK , sosyal medya üzerinden hisse pazarlaması yapanlara karşı yatırımcıları uyardı ve hemen arkasından çok sayıda piyasa oyuncusuna işleml yasağı getirdi. Bazı oyunculara hakkında ise Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyrusunda bulundu.
İHLAS İŞLEMLERİ
SPK’nin ilk suç duyrusu  İhlas Holding hisselerinde işlem yapan Hakan Dırvacı hakkında idari para cezası uyguladı.1 milyon 820 bin lira para cezası verildi. 
DİRİTEKS DİRİLİŞ TEKSTİL
SPK bir başka idari para cezasını ise Diriteks şirketine verdi. Şirkete açıklaması gereken bilgiyi geç açıklamadan dolayı idari para cezası verdi.
DOĞAN HOLDİNG
SPK Doğan Holding işlemlerinden dolayı Hakan Diravacı’ya bir idari para cezası daha verdi. Söz konusu oyuncuya 916 bin lira para cezası verildi.
FORMET
SPK son dönemde büyük manipülatif hareketlerin olduğu Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. (FORMT) işlemlerinden dolayı Ahmet Can Teoman, Aykut Kurşunlu, Halil İbrahim Balkanlı, Musa Genç, Mustafa Sezen, Özer Karalar, Poyraz Teoman, Yaşar Göcek hakkında savcılığa suç duyrusunda bulundu. SPK bu şahıslara 2 yıl da işlem yasağı getirdi.
GÜLER YATIRIM HOLDİNG
Bir başka manipülatif işlemin olduğu Güler Yatırım Holding hisselerinden dolayı murat Güler’e 6 ay işlem yasağı getirirken A1 Capital Yatırım Menkul Değerler’e de bu hissede işlem yapması yasaklandı.