Bir bankacının pişmanlığı

İşten atılan bir bankacının büyük pişmanlığı. Deniz Ateş yazıyor: Keşke zamanında uzaya merak sarsaydım, kredi vereceğime, yazlık bakacağıma, Folcon 10 için hazırlıklara başlardım belki. 
Uzaydan arkadaşım;
SpaceX Demo-2 uçuşu olarak adlandırılan, Florida’daki NASA Keneddy Uzay Merkezi’nden astranotları Doug Hurley ve Bob Behnken, Falcon 9, uzay yolculuğunu başlattılar. Bu uçuşun özel bir şirket tarafından gerçekleştirilmesiyle, Covid’den sonra insanlık için en önemli gelişmeyi yaşadık.
Bir yanda Covid 19, diğer yanda Falcon 9 bu yılın özeti sanırım. Bence yıl bitti. Uzatmaya gerek yok. İllaki uzatalım derseniz uzaya kadar gidiyor konu çok derin. Artık her tartışma uzaya kadar gidiyor, bu yüzden ben kimseyle tartışmamaya karar verdim.
Tam da yazlık ev almak için kredi çekmeyi düşünüyordum, bu dünyaya yatırım yapılmayacağını anladım. Zaten bir bankanın attığına, başka banka da, sıcak bakmıyor aramızda kalsın. Atılmış olmak benim suçum, kimseyi suçlayamam; performansım!.
Bazen Remzi beyin de bu ne? diye sorduğu oluyor, ne yapabilirim! elimden bu kadar geliyor. Atılmış birinden ne bekliyor onu da anlamış değilim ya, neyse patron işte. Hep daha fazlasını istiyor.
Elon Reeve MUSK bir başka patron, çalışanlarının izinleriyle, yan haklarıyla uğraşmadan vizyonu sayesinde iyi bir ekiple dünyaları değiştiriyor çığır açıyor. Benim dünyam değişmedi! ben yazlık bakıyorum.
Düşünsenize; Apollo 11 ile 20 Temmuz 1969 günü Amerikalı astronot Neil Armstrong, Ay’a ayak basan ilk insan olarak tarihe geçmesinden bugüne kadar neler yaşandı?. Yakında bir Japon milyarderi ayın çevresinde dolaştıracaklar ve sonrasında ayda bir yerleşim yeri. Bütün bunları göreceğiz çok heyecanlı! ekrandan da olsa şahitlik edeceğiz.
Ay’da ve Mars’da buz varmış. Hayatlar başlayacakmış yakında. Yatırımlar artık uzaya gidiyor, havaya para saçmak bu demek. Yoksa biz hala bas bas paraları Leyla’ya havasında mıyız?  Bana göre Leyla’da kazansın ama! artık böyle gitmiyor hayatlar…
En gözde şirketlerimizin küçük küçük düşünceler ile çalışanlarıyla uğraşmaya devam etmesi, bunu liderlik sanan yönetici/yönetemeyicileri seçmesi ne bizi ne de şirketleri bir yere taşımayacak. Artık birbirimizi yemekle karnımızın doymayacağını çok net olarak görmeliyiz.
Türk Uzay Ajansımızın 13 Aralık 2018 de kuruluşu gerçekleşmiş, çok yeni belki ama en önemli adım ilk adımdır, ilk adımla başlıyor her şey. Ben de istikbal göklerdedir diyen bir atanın torunuyum. Umarım güzel ülkemiz de uzayda hak ettiği yeri bulur. Bu dünyada çok daha iyi yerleri hak ettiğimizi biliyorum. Maç her zaman istediğimiz gibi bitmiyor, ama biz bitti demeden de maç bitmiyor.
Siyaset hayatımızı güzelleştirmek ve iyileştirmek için var. Siyasetçilerimiz gündemini Ay’a göre ayarlamalı artık, aylık hesap yapmayı bırakmalılar.
Elon bu yatırımları; Çocuklarımızın uzaya gitmeyi hayal etmeleri için yapıyor. O yüzden, Astronotların kıyafetleri çok alımlı çocuklarımızın aklını çelmek için. Benim aklımı zor çeler, ben yazlık alacağım ama bir kaçımızın aklı çelinse fena mı olur?
Uzayın kanunları yazılırken; hala iş kanunları ile uğraşmayı bırakalım artık. Tamam ben atıldım işim yok, suç da ben de performansım. Artık tartışmaların sonu uzaya kadar gidiyor, ben tartışmayı bıraktım çoktan.
Keşke zamanında uzaya merak sarsaydım, kredi vereceğime, yazlık bakacağıma, Folcon 10 için hazırlıklara başlardım belki. 
Ama unutmayın hayatta keşke yok! Keşke sadece yazılarda var, o yüzden bu yazı  keşkeler için.
En iyi golfçüler Canndy’lerden çıkıyor, golf çantası taşıyarak başlıyorlar işe. Eğer evinizin çevresinde biri uzaya uçuş başlatıyorsa, emin olun mahallenin çocukları astronot olacaktır. 
Pazar kuruluyorsa da kavun atmaya gidecektir mahallenin çocukları…
“Uzaydan arkadaşım” diyecek nesiller yetiştireceğimiz, bir gelecek gelsin, bizim çocuklarımıza.
Bırakalım artık iş kanunlarını; uzayın kanunları yazılıyor…
 — 
Deniz Ateş
denizatate@yandex.com