Bankasına en çok kazandıran Akbank çalışanı oldu

yazar:

kategori:

Açıklanan bilançolara göre, personelini en karlı kullanan banka Akbank oldu. Bu bankayı Garanti ve İng izledi. 
Personeli hangi banka daha Karlı kullandı
Bankaların 2020 ilk çeyrek Faaliyet raporlarındaki bilgilerden ilginç sonuçlar çıktı. Bankaların Net Karların Personel sayılarına göre durumuna bakıldığında bankalar arasında büyük farklar oluştuğu görüldü. Bu farkta bazı bankaların özellikle Güvenlik ve Hizmetli kadrosunu taşerona devretmesi ile birlikte personel sayısını düşük gösterilmesinin neden olduğu tahmin ediliyor. En fazla Personel çalıştıran Yerli Özel ve Yabancı sermayeli bankalardan 8 adetini karşılaştırıldığında AKBANK Personel başına 103 bin TL Net Kar yaparak ilk sırada yer aldı.  GARANTİ BBVA 87 bin TL ile ikinci sırada yer alırken son dönemlerde toplu personel çıkarma ile sık sık gündeme gelen ING 83 bin TL ile üçüncü sırada yer aldı. Denizbank 50 bin TL Personel başına karlılık yakalarken TEB 44bin TL’de kaldı. Sekiz bankanın ortalaması 70 bin TL düzeyinde gerçekleşti.
İŞ BANKASI Personeline en fazla maliyet ödeyen banka oldu
2020 ilk çeyreğinde Personel giderlerinin personel sayısına bölündüğünde personel başına ortalama en yüksek gider İŞ BANKASI’nın yaptı. Uzmanlar Güvenlik ve Hizmetli kadronun banka bünyesinde personel gözükmesinden kaynaklanan normal bir durum olarak yorumladı. İŞ BANKASI Personel gideri ortalama 68 bin TL maliyet yansıtırken, AKBANK 60 bin TL ile ikinci sırada yer aldı. YKB 52 bin TL ile üçüncü sırada yer alırken QNB Finansbank 39 bin TL; Denizbank 36 bin TL ile personel başına ortalama giderde yer aldı. Sekiz bankanın ortalaması 49 bin TL düzeyinde gerçekleşti.
Kamu Bankalarında VAKIFBANK açık ara önde
Banka üst yönetime yapılan ödemede Ziraat Bankası ve Halkbank toplamından daha fazla ödeme yapan VAKIFBANK personel başına en fazla kazanan banka oldu. 2020 ilk çeyrek net karlılığa göre oranlandığında VAKIFBANK personel başına 103 bin TL kazanmış oldu.  Ziraat Bankası 76 bin TL olurken HALKBANK 43 bin TL’de ’aldı. Kamu Bankalarının Net Karlılığa göre personel karlılık ortalaması 73 bin TL oldu. 
Vakıfbank ve HALKBANK personel başına ortalama 47 bin TL personel gideri maliyete katlanırken Ziraat Bankasında ortalama maliyet 39 bin TL oldu.