Dolar yeniden hareketlendi yüzde 1 yukarda

yazar:

kategori:

ABD Senatosu’ndan Türkiye’ye satılan ancak teslim edilmeyen F-35’lerle ilgili karar doların yüzde 1 yükselmesine neden oldu.
Amerika ile F35 gerginliği doların yeniden yükselmesine neden oldu. Reuters haber ajansında yer alan haberde, ABD Senatosunun Türkiye’ye satılan 6 adet F-35 uçağının ABD hava kuvvetlerinin kullanımı için modifiye etme yetkisi verdiği aktardı.
ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 2021 Ulusal Savunma Yetkisi Yasası kapsamında 95 adet F-35 uçağı üretmek için 9.1 milyar dolar bütçe ayrıldığı belirtildi.
Senato ayrıca, Türkiye’ye satılan 6 adet F-35 savaş uçağının ABD hava kuvvetlerinim kullanımı için modifiye etme yetkisi verdi. F-35 savaş uçakları, Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması sonucu ortaya çıkan anlaşmazlık sebebiyle Türkiye’ye teslim edilmemişti
DOLAR YÜZDE 1 YUKARDA
Haberin reuters de yer almasından sonra Asya piyasalarında dolar Türk lirası karşısında değer kazanmaya başladı. Dolar saat 22.50 itibariyle yüzde 1.02 yukarda ve 6.844 TL den işlem görüyor