Ahlaksız Bankacılık!

yazar:

kategori:

Bankacılık bu mu dedirtecek bir olay! Yerli bankanın bölge müdürü vatandaşın 40 milyon lirasını boşta yani vadesizde tutan şube müdürlerini ” az diye” azarladı.
BDDK vatandaştan alınan 2 bin 500 kalem haksız masrafı 50’ye düşürürken, bankalar halen  elini vatandaşın cebinden çekmiyor.
Son dönemde vatandaşın parasını vadesizde tutarak, bedava kaynak yaratmak isteyen bazı bankalar bu işi çığrından çıkarttı. Yerli sermayeli bankanın Ege Bölge Müdürü hafta sonu için 40 milyon lira vadesizde bırakan şube müdürlerini fırçaladı. 
Söz konusu bölge müdürü whatsapp üzerinden şube müdürlerine hakarete varan boyutta mesajlar atarak, vatandaşın daha çok parasının vadesizde yani boşta bırakılmasını istedi.
Söz konusu bankada  vade sonu gelen müşterilere düşük oran verilerek pazartesi bağlanması halinde 1 puan daha yüksek verilecek diye ikna yöntemi kullanılıyor.
HAYATIN NORMAL AKIŞINA AYKIRI
Söz konusu yerli sermayeli bankanın bir şube müdürü, “Artık vatandaşın yüzüne bakamıyoruz. Baskı yüzünden personel müşterilere ayak üstü kırk yalan söylüyor. BDDK’nın özellikle cuma günü boşta bırakılan ve hayatın olagan akışına aykırı rakamdaki vadesizleri incelemesi lazım. Yeter artık. Yaptığımız işten utanır hale geldik”diye şikayet etti.