Nedir bu bölge korkusu?

Bankacıların piri Deniz Ateş bu hafta bankacıların bölge korkusunu yazdı. Nedir bu bölge korkusu?
Bölgeler
Yolun karşısındaki sarı köpeğin yanına yanaşın da göreyim sizi.
Hemen havlıyor, her gelen yabancıya, yabancı olduğunu anlatıyor o sarı köpek.
Ben artık evimin yolunu değiştiriyorum.
Yeni taşındım buralara. Sarı köpek yüzünden geçemiyorum o bölgeden, evimin yolunu değiştiriyorum.
O anlattı bana kendi bölgesi olduğunu. Her canlının bir bölgesi olduğunu sarı köpek çok iyi öğretti. Geçmem bir daha oralardan.
Arılar da ana kraliçe arının peşinden gidiyorlar her arının bölgesi var. Karıncalara baksanıza onların da bölgeleri var hepsi ip gibi dizilmiş çalışıyorlar asla sıra bozulmuyor, bölgenin dışında hareket etmek yok karıncalarda da.
Hepimizin hassas noktaları var bana çok yaklaşmanızdan hoşlanmam, hatta bazı bölgelerime dokunulması kavga sebebi olabilir, hassasım. Sizin de vardır! bazı bölgelerinize dokunulması çok rahatsız eder hatta kavga çıkartabilirsiniz sonuçta hepimiz insanız bir elin parmaklarıyız, çok farkımız yok birbirimizden. 
Bankaların da var bölgeleri, onlar da çok hassaslar onlara dokunulmasından; ben de çok dikkatli yazıyorum bölgeler konusunda.
Uyardılar beni aman bankaların bölgeleri konusunda dikkatli yaz diye! ben de çok dikkatliyim.
Özele girmeden yazıp bitireceğim bölgeler konusunu. Bölgelere dokunmak banka da olsa, insan da olsa, sarı da olsa rahatsızlık verici ne de olsa.
Yakında şubeler kapanmaya başlayacak, haberiniz olsun özel bankalar şube kapatacak, kamu bankalarında neler olduğunu anlamaya çalışıyorum hala. Eskiden emekli generallerin yönetim kurulu üyesi olmasını anlamazdım şimdi çok daha karışık, hepten anlayamıyorum. Zaten benim gücüm bölgelere yetmiyor, yönetim kurullarına hiç yetmez. Şubeler kapanacak da bölgeler yerin de mi kalacak? Bölgelere dokunmak tehlikeli dikkat edin. Bankalar bölgeler konusunda çok hassas.
Kırmızı çizgileri bölgeler. Bankalar, sendikalarını kapatırlar bölgeleri asla. Şube sayıları azalınca her şubenin ayrı bir bölgesi olacak. Şube kadar bölge yani etkinlik daha da artacak.  Zaten bölge müdürlüğü dediğimiz organizasyon, en fazla 30 şubeli birimler. Bakmayın siz onların şirinliklerine.
Remzi bey söyledi, Bölge Müdürlüğü kapanacakmış büyük bankaların birinde, isim verilmez bizim sektörde reklama girer. Körfez sermayeli bankanın Akdeniz Bölge Müdürlüğü, ya da turuncu bankanın Pendik Bölge Müdürlüğü. Yerli sermayeli bir bankanın Ege Bölge Müdürü diye geçer yazılarda ama sonuç değişmez bölgelerdir çalışanların özel yerlerine dokunarak onları rahatsız edenlerdir. Rengin ne önemi var ki. Azalan şubelere paralel, bölgelerin kapanacak olması kaçınılmaz, çalışanların sorunlarının düzeleceğini beklemek ise saflık! Bölgeler kapansa da hayatımız çok güzelleşmeyecek. Sorun hatalı uygulamaları olan bölgelerin yanında daha büyük bir sistem sorunu, evinizin yolunu değiştirmek zorunda kalabileceğiniz kadar büyük bir sorun.
Sorunlara giremem ki beni uyardılar bölgeler konusunda dikkatli yaz diye ben de çok dikkatli yazmaya çalıştım. Bölgedekiler şimdi daha saldırganlar, aman benim bölgem kapanmasın telaşındalar. Kimse kimsenin bölgesine dokunmasın, kavga çıkmasın böyle gelmiş böyle gidiyor ne de olsa.
Benim de küçük bir bölgem var dirseklerimi dayadığım ve yazı yazmaya çalıştığım, suyu dökmesem çok mutluydum bölgemde. Söz vermiştim, dikkatli yazacağıma,  suyu çıktı banka bölge müdürlüklerinin masama kadar dökülüyor artık gerisini siz düşünün. 
 — 
Deniz Ateş
denizatate@yandex.com