22 yaşında bir öğrenci bankadan 120 bin lira kredi çekti

yazar:

kategori:

Sistemdeki açığı  keşfeden 22 yaşındaki bir öğrenci hiç geliri olmadan bankalardan 120 bin lira kredi çekti.İşte akıllara durgunluk veren o açık!
Türkiye 22 yaşındaki  Konyalı öğrenci Alper’i konuşuyor. TV8’de yayınlanan MasterChef Türkiye programında hayat hikayesini anlatan genç aşçı Alper, aynı zamanda bankacılık sisteminin büyük bir açığını da gözler önüne serdi.
Konyalı öğrenci, kredi kart ödemelerini düzenli olarak yaptığı için KKB notunun yükseldiği ve bu yükselişten faydalanarak aynı anda bir kaç bankaya başvurarak kredi aldığını anlattı. Kredi notunun yüksek olması nedeniyle ve bankaların kredi başvurularını ancak 48 saatte güncellemesinden faydalanan Konyalı öğrenci alper 120 bin lira krediyi hiç geliri olmamasına rağmen çekmeyi başardı.
Yarışmada hikayesini anlatan aşçı adayı şaşkınlık yarattı.
BÜYÜK SİSTEM AÇIĞI
Genç öğrencinin geliri olmamasına rağmen 120 bin lira gibi oldukça büyük bir parayı bir kaç bankadan aynı anda çekmesi bankaların sık sık başına gelen dolandırıcılık olayına da neden oluyor. Kredi başvuruları bankalararası sistemde 48 saatten önce güncellenemiyor. Bu nedenle banka diğer bankadaki krediyi veya başvuruyu göremiyor. Bu açıktan faydalanan ise aynı anda 5-6 bankadan kredi çekebiliyor.

işte o video: