Dünyaca ünlü deniz jeolojisi uzmanı uyardı: Dogal gaz müjdesi erken verildi

yazar:

kategori:

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı  yer bilimci, sedimantoloji ve deniz jeolojisi uzmanı Prof.Dr.Naci Görür, Karadeniz’de bulunan dogal gaz rezervi müjdesine “Alel acele açıklanmış olması işin siyasi yanıdır” dedi.
Türkiye onu deprem çalışmaları ile tanıdı. Ancak Prof.Dr.Naci Görür, dünyanın sayılı deniz jeolojisi uzmanları arasında yer alıyor. Prof.Naci Görür, bulunan rezerv ile ilgili twittter de açıklamalarda bulundu.
İşte Naci Hoca’nın o açıklamaları:
-Arkadaşlar merhaba. Size hidrokarbon (doğal gaz ve petrol) aramalarıyla ilgili bilgi vereceğim. Bu konuda benim de araştırmalarım oldu. Türkiye bir süredir Karadeniz’de araştırmalar yapıyor. Bu araştırmaları yabancı ortaklıklarla veya kendi başına sürdürüyor. Bizde ..
-MTA, TPAO ve üniversitelerde iyi araştırmacılar var. Deniz araştırmalarında ve işletmeciliğinde henüz yeterli deneyim, eleman ve teknoloji hakimiyetimiz yok. Zamanla bu da olacaktır. Kardeniz’deki çalışmalardan bizim de haberimiz vardı. Keşif yapılan yerde belirtilerin iyi olduğu
-söyleniyordu. Keşif doğrudur ama miktarında bir netlik yoktur. Daha fazla sondaja, test ve ölçümlere ihtiyaç var. Ancak o zaman gerçek rezerv ortaya çıkacak ve ekonomik olarak işletilip işletilemeyeceği anlaşılacaktı. Alel acele açıklanmış olması işin siyasi yanıdır. Selamlar