Gözaltı değil vurgun pazarı!

yazar:

kategori:

Borsada Gözaltı Pazarı vurgun pazarına dönüştü. Emir eşleşmeye kadar tavana alış giren oyuncular, son saniyede emir iptal ederek küçük yatırımcıyı oyuna getiriyorlar. Son operasyon Artı Yatırım Holding’de.
SPK’nın  manipulasyonla yoğun mücadelesine rağmen, borsada yatırımcı magduriyeti artıyor. Özellikle gözaltı pazarında akıl almaz manipulatif hareketlerle küçük yatırımcı büyük zarara ugratılıyor.
Gözaltı pazarında oyuncuların başvurduğu en önemli oyun ise sahte emir. Oyuncular belirli bir gözaltı pazarındaki şirketin hisselerini toplayıp ilk seansta 5-6 kademe alarak senedi yüksekten kapatıyor. İkinci seansta ise son saniyeye kadar tavan fiyata yüklü miktarda alış giriyorlar. Senedin tavan olduğunu düşünen küçük yatırımcı da alış giriyor.
Seansın son saniyesinde fiyatların eşleşecegi an emirleri iptal ederek, tavan alıcılara satış yapıyorlar.
SON ARTI YATIRIM’DA OLDU
Son operasyon Artı Yatırım  Holding hisse senedinde oldu.  Önceki gün 2.20 TL’den kapatan hisse senedi 2.32’den eşleşt,. Ögle seansında yani 13.55’de ise senet 2.34’den 23 bin lot işlem gördü. Ögleden sonra açlışta senede tavan fiyattan yaklaşık 500 bin lot alış girildi. 500 bin lot alış fiyat eşleşmesinden bir saniye önce hepsi iptal edildi ve bir buradan gelen alıcılara satış yapıldı.
Hisse senedinde bu tarz işlem son 20 günde 16  kez yapıldı.