Piyasalarda BES paniği!

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nı 154 milyar liralık BES fonları ile ilgili açıklaması tasarruf sahiplerinin panik olmasına neden oldu. Bankaları arayan çok sayıda tasarruh sahibi konu ile ilğili bilgi almaya çalıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın “Devletin desteği ve teşvikiyle fon tutarı 154 milyar liraya ulaşan bireysel emeklilik sisteminde yapılacak atılımlarla reel sektöre uzun vadeli ve düşük vadeli kaynak sağlanabilecektir” şeklindeki sözü piyasada yanlış anlaşılmalara ve spekülasyonlara neden oldu. BES fonlarının devlet tarafından kullanılacağı yolundaki algı üzerine bu sabahtan itibaren çok sayıda tasarruf sahibi bankaları ve Bireysel Emeklilik şirketlerini arayarak bilgi almaya çalıştı.
TASARRUFA DEVAM
Tasarruf sahipleri endişe ile bir açıklama beklerken, sakinleştirici açıklama Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz’dan geldi. 
Durmuş Yılmaz, twitter dan yaptığı açıklamada, “Aldığım telelefonlardan tasarrufçular arasında bir endişe, panik oluşmuş gibi görünüyor. Para verip en kötü iletişim nasıl yapılır diye ihale açsanız bundan daha kötüsü bulunamazdı. Yine de yönetimin kendisi açısından tutarlı davrandığına inanıyorum, çünkü böyle olması isteniyor. Soruyorlar, çıkalım mı? Çıkmayın, uygulanabbilir değil, tasarrufa devam” dedi