Bankacılıkta az personel çok kar dönemi

yazar:

kategori:

6 aylık bilançolara göre, bankaların personel başı kar rakamı her geçen gün artıyor. Akbank çalışanları bu dönemde bankasına en çok kazandıranlar oldu. Bankasına en az kazandıran personel ise Denizbank ve TEB’de.
Bankaların 2020 ilk yarı Faaliyet raporlarındaki bilgilerden ilginç sonuçlar çıktı. Bankaların Net Karların Personel sayılarına göre durumuna bakıldığında bankalar arasında büyük farklar oluştuğu görüldü. Bu farkta bazı bankaların özellikle Güvenlik ve Hizmetli kadrosunu taşerona devretmesi ile birlikte personel sayısını düşük gösterilmesinin neden olduğu tahmin ediliyor. En fazla Personel çalıştıran Yerli Özel ve Yabancı sermayeli bankalardan 8 adetini karşılaştırıldığında AKBANK Personel başına 229 bin TL Net Kar yaparak ilk sıradaki yerini korudu yer aldı.  GARANTİ BBVA 172 bin TL ile ikinci sırada yer alırken YKB 149 bin TL ile üçüncü sıraya yükseldi. ING 135 bin TL Personel başına karlılık yakalarken İŞBANK 128 bin TL’de kaldı. Sekiz bankanın ortalaması 136 bin TL düzeyinde gerçekleşti.
Kamu Bankalarında VAKIFBANK birinciliğini korurken ZİRAAT BANKASI farkı kapadı
Banka üst yönetime yapılan ödemede Ziraat Bankası ve Halkbank toplamından daha fazla ödeme yapan VAKIFBANK personel başına en fazla kazanan banka oldu. 2020 ilk yarı net karlılığa göre oranlandığında VAKIFBANK personel başına 194 bin TL kazanmış oldu.  Ziraat Bankası 184 bin TL olurken HALKBANK 94 bin TL’de karlılık yakaladı. Kamu Bankalarının Net Karlılığa göre personel karlılık ortalaması 157 bin TL oldu.