Şehit Danıştay Başkanı’nın oğlu casusluktan tutuklandı

yazar:

kategori:

Şehit Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu Mustafa Yücel, enerji casusluğu suçlaması ile tutuklandı.
Sabah Gazetesi’nin haberine göre, polis ve MİT ilginç bir casusluk olayını ortaya çıkarttı.
Türkiye’nin Karadeniz’de Sakarya havzasında toplam 405 milyar metreküp doğalgaz kaynağı bulduğu ve Doğu Akdeniz’de de sondaj çalışmaları yürüttüğü kritik bir süreçte ülkemiz aleyhine enerji casusluğu faaliyeti yürüten bir hücre çökertildi.
operasyonda tutuklanan isimlerden biri ise oldukça ilginç biri. Casus hücresinin iki numaralı ismi olan Serkan Özbilgin’le ilgili çok önemli ayrıntı şu: Serkan Özbilgin, suikasta kurban giden şehit Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu. Mustafa Yücel Özbilgin, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. Dairesi’nde tetikçi avukat Alparslan Arslan tarafından öldürülmüştü. Casusluk hücresinin başı olan Emel Öztürk’ün şirketteki genel müdürü pozisyonunda olan Mert Göksu ise yurtdışına firar etti. Göksu’nun evinde arama yapıldı ve dijital materyallere el konuldu. Gürcan Ö., İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nün hazırladığı 7 Ekim 2020 tarihli iddianameye göre etkin pişmanlıktan yararlanmak istediği için suçlarını itiraf etti.