Yabancıların en çok sattığı banka hisseleri:

yazar:

kategori:

Merkez Bankası’nın faiz kararı en çok borsada banka hisselerini vurdu. Banka hisseleri son ayların en sert satışını yedi.  Yüzde 6’ya yakın değer kaybı yaşandı. İşte en çok satış yiyen banka hisseleri:
Merkez Bankası’nın faiz yükseltme beklentisiyle son bir haftadır banka hisselerinde pozisyon alan yabancılar, yeniden satışa geçti. Merkez’in kararından hemen sonra gelen satışlar en çok Garanti Bankası, YKB ve Akbank’ı etkiledi. 
Garanti Bankası yüzde 5.71 oranında değer kaybederken, senette Ünlü Menkul 11 milyon, A1 Capital 9.6 milyon ve Merrill LYNC 6 milyon lot satış yaptı. Satışların tamamına yakınının yabancı olduğu belirtiliyor.
YAPI KREDİ BANKASI:
Yabancıların adeta satış bombardımına tuttuğu bir başka banka hisse senedi ise Yapı Kredi oldu. Yapı Kredi Yatırım 17 milyon 650 bin lot, QNB Finans 4 milyon lot, Merrill LYNC ise 3 milyon lot satış yaptı. Senet günü yüzde 5.46 ekside kapatırken, şirketin işlem sırası Devre Kesici Uygulaması nedeniyle bir süre kapatıldı.
VAKIFBANK:
Yabancının soluksuz satışı nedeniyle bir başka devre kesici uygulamasının devreye girdiği senet Vakıfbank oldu. Güçlü bilançosuna raımen senet İş Yatırım’dan 8 milyon 726 bin lot satış yedi. Yine Merrill LYNC bu senette de satıcı pozisyonunu korudu.  Vakıfbank gün sonunda yüzde 5.30 değer kaybetti.
AKBANK:
Akbank yıllık bazda en çok kaybeden banka hisse senedi olmasına rağmen, son bir haftada yabancı alımları nedeniyle yeniden hareketlenmişti. Hisse senedi yüzde 5’in üzerinde değer kaybederken, ünlü Menkul 6.5 milyon lot satış yaptı. Citi 2 milyon ve İş Yatırım’da 1 milyonun üzerinde satış yaptı.
İŞ BANKASI:
Yabancı satışından en az etkilenen İş Bankası oldu. Hisse senedi 4.68 düşmesine rağmen senette kısmi yabancı satışı görüldü ve bu satış karşılandı. Citi Menkul 1 milyon 800 bin lot ile en fazla satıcı olurken, Tacirler İş Bankası hisse senedinde 2 milyon lot alım yaptı.
HALK BANKASI:
Halkbank, son dakikalara kadar direnmesine rağmen Vakıf Yatırım’dan gelen 6 milyon lotluk yabancı satışı ile yüzde 3.28 oranında değer kaybetti.