QNB Finansbank’ ın karı düştü

yazar:

kategori:

QNB Finansbank, 3. çeyrek bilançosunu açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ikale yöntemi ile çok sayıda personel ile yollarını ayıran banka, 2020 yılı ilk dokuz ayında 1.836 milyon TL kar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 1.960 milyon TL kar açıklayan banka karını geçen yıla göre % 6 azaldı.
QNB Finansbank, 2020 yılının ilk dokuz aylık döneminde 1 milyar 836 milyon TL net kâr açıkladı. Banka, 2019 yıl sonuna kıyasla, toplam aktiflerini yüzde 26, net kredilerini yüzde 23, müşteri mevduatını ise yüzde 29 oranında artırdı.
QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2020 yılında tüm sektörlerde olduğu gibi bankacılık sektöründe de yeni bir normal düzen oluştuğunu ifade etti ve banka olarak COVID-19 salgınının ekonomik etkilerini asgariye indirmek amacıyla reel sektöre verdikleri desteğe hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Güzeloğlu, “Tüm dünya yeni normali benimserken bankacılık sektörü de akıllı ve verimli yeni normal çalışma düzeninde şekilleniyor. Dijital bankacılığın kullanımındaki artış ile birlikte bankacılığın da profili değişiyor. Dijital bankacılıkta yeni teknoloji ve ürünlerin önemi ön plana çıkıyor. QNB Finansbank olarak dijital bankacılıkta öncü rolümüzü yeni ürün ve hizmetler ile sürdüreceğiz” dedi.