İşten Atılan Bankacının ruh hali!

Deniz Ateş Yazıyor: Ben de şimdilerde çok dalgınım, pazarda limoncu peşimden geliyor, para vermeden limonları atmışım sepete. Adamcağız çok haklı, ekmek derdinde. Bilmez ki beni işten attıkları için dalgınım!
Siz hangi harfsiniz ? 
Ben en çok “E” yi gördüm daha dibe inmem için eğitimler aldım şimdi daha derinlere dalabiliyorum, dalgıç ya da dalgın diyebilirsiniz bana.
Sahiden dalıyorum artık durduk yerde ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Daha çok elime bakıyorum  bir şeyi var mı? diye. Kaza sonrası organlarımızı saymak en doğrusu bilinciniz açıksa bakmalısınız organ eksiği var mı? Çarpışma sert olunca bilinç de kendini kapatıyor. Yumruk yediğinizde de aynı refleksi veriyor bünyemiz kapatıyor kendini. Atılmak bende şok etkisi yarattı. Atılmayı bekliyor olsanız da sizi sarsan bir tarafı var emin olun.
Ben de şimdilerde çok dalgınım, pazarda limoncu peşimden geliyor, para vermeden limonları atmışım sepete. Adamcağız çok haklı, ekmek derdinde. Bilmez ki beni işten attıkları için dalgınım. Ben atıldığım için, attım sepete. Adam anlamaz ne de olsa koskoca Banka niye atsın ki! Ben “E” den gittim desem. E ne var bunda diyecek. EE atıldım işte diyeceğim Limoncu anlamaz bunları. Para derdinde o,verdim limon parasını rahat bıraktı beni. Ne o? Lahanacı da geliyor! Ne! Onun da mı? Parasını vermeyi unutmuşum. Pazarı dar ettiler bana küçük paralar için, küçük pazarda kovalıyorlar beni. Ne demek küçük para? Paranın küçüğü büyüğü olmaz emeğin karşılığını mı istiyorlar? Tamam ben de Lahanacıyla aynı yerdeyim, emeğimin karşılığını istiyorum atıldım ama alacaklarım var! Banka için küçük benim içinse büyük paralar uzaya ayak basmıyorum hakkımı talep ediyorum ne de olsa! Sizi de harfler yerine başka şeyler mi temsil ediyor. Sizin bankada harf yok sizde box mu var? Her bankanın yoğurt yemesi farklı olsa da “yok aslında birbirinden farkımız ama biz başka bankayız” deseler de insan için hepsi aynı çalışmayı yapıyor.
Mete İstanbul’da uzun süredir çalışıyor, müdür olmuştu şimdi müdür kalabilmeye çalışıyor. Uzun bir yolu var her sabah Avcılar’da oturup Sarıyer sırtlarındaki şubesine gidiyor. Aslında ekibini çok seviyor ama yakında ekipten ayıracaklar müdürü “E” si fazla kaçmış Mete’nin. Ne olur diye bana soruyor? Sonuç değişmez. Madem ki harfler var hayatımızda, “E” ne bekliyorsun diye ben ona soruyorum. Beraber aynı yerdeyiz “E” ne olsun! Hayırlısı olsun. Vitaminin fazlası zararlı bünyeye her şey den yeteri kadar alacaksın. Bu aralar C vitamini alsan keşke dedim. Yok dedi artık alamam sistem işi dedi. Sistem işine ben hep bayılırım. Sistem işi!
Kadın bir İK yöneticisi olsa, daha naif skala yapar erkek işi bunlar ne bu böyle 1..2..6. A.B…E olmaz ki!
Çiçek isimleri koysak daha yumuşak olur  süreçler? 3 gül almışım, veda zamanı dese çalışan. Ya da 4 karpuz geldi bana, paraya boğacaklar dese bir başka çalışan. Ne de olsa artık çalışma hayatında bir gün daha geçirmek kumara döndü. Yapılsal hiçbir çözüm yok! harflerden harf, rakamlardan rakam seç.
Lahanacı hala peşimde eksik vermişim bu sefer de parayı .EEEE atılmak, dalgın yapıyor insanı. Biraz C vitamini alsam iyi gelecek sistem izin verir mi? Kendin pişir kendin ye sistemi bu; çalışanları böl işaretle ayır, kalanlarla yola devam et. Kurbana çıkacak kurbanlıkların sırtlarına renkli boya sürerler. Karışmaz sürü içerisinde boyalı olanlar hemen belli olur. Keşke boyalı olanlar için elden bir şeyler gelse, hükümetimiz el atsa bu işler böyle gitmez dese keşke. Ama hayatın keşkesi yok pazarcı peşimizde. 
Bizim çalışma hayatımız da maalesef böyle, bu gun A diye ortaklıkta dolaşanlar bir müddet sonra E olur sistem böyle çalışıyor. Ben itiraf ediyorum A olamadım hiç. Bana E yetti de arttı bile.
Yakında her bankada sistem çalışacak, insanların işsiz kalmalarını konuşacağız engelleyecek hiçbir güç yok! Üfff bıktım bu pazarcılardan bu seferki daha sert abi, “sen dolandırıcı mısın?” diyor aldın malı para ödemedin. Zaten seni bankadan da atmışlar diyor. Pazar küçük yer.…Duymuş yok diyorum dalgınlık tamam paranızı vereyim diyorum . Benimki performanstan haram lokma geçmedi boğazımdan diyorum sesim kısık çıkıyor. Pazarcı kurnaz işini  biliyor “E” performans önemli diye arkamdan gülüyor.
Benim pazarda borçlu olduğum kimse kalmadı şükür halime, ama hala bankadan alacaklarım için mahkeme, mahkeme hatta mahkeme koşturuyorum.  
Gene bir pazarcı geliyor bu sefer para üstünü almayı unutmuşum ne dürüst esnaflar var, hak geçmiyor sağ olsun! Kafamda banka işleri, bu dalgınlık mahvetti beni, bu hafta da gelir olmadan pazar işlerini halledebildim.
Size de iyi pazarlar diliyorum umarım A,B,C vitamini bol yiyecekler tüketirsiniz. Dalgınlığa bak yazı bitmiş ben yazıyorum hala… çözüm bekliyorum çok dalgınım çok…E vitamini eksikliği unutkanlık dalgınlık yapıyor bende. Yazı bitmiş ben hala yazıyorum…