Bankalar yeni MB Başkanı’na AR’ ı şikayet etti!

yazar:

kategori:

Cuma gece yarısı Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Naci Ağbal’ın banka yöneticileri ile yaptığı toplantıların detayları sızmaya başladı. Bankalar aktif rasyonun kaldırılmasını istedi.
TCMB Başkanlığı’na atanan Naci Ağbal, hafta sonunda İstanbul’da kamu ve özel bankaların genel müdürleri, sivil toplum kuruluşları, iş çevreleri ve düzenleyici kurumlar ile tek tek görüşerek ekonomideki gelişmeleri değerlendirirken, ardından dün akşam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a brifing verdi.
Reuters’in haberine göre, konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, Ağbal’ın çeşitli kesimlerin değerlendirmelerini aldıktan sonra ayrıca yapılan bir toplantıda bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini belirtirken, bu toplantıda AKP’nin ekonomi işlerinden sorumlu genel başkanı Nurettin Canikli ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Servet Bayındır’ın da “teknik destek” için yer aldığını ifade ettiler.
Kaynaklardan biri, “Ağbal, haftasonu İstanbulda kamu ve özel bankaların genel müdürleriyle, ekonomi ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla tek tek görüşmeler yaptı. Ağbal ayrıca BDDK başkanı ve ekonomistlerle de ekonomideki gelişmelerle ilgili görüştü” dedi. Bir başka kaynak, “Ağbal, yaptığ görüşmeler ve çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgilendirme yaptı. Bu toplantıda Canikli ve Bayındır da yer aldı. Canikli ve Bayındır Ağbal’ın talebi doğrultusunda o toplantıda teknik bilgilendirmeler yaptılar” dedi. Kaynaklar, Ağbal’ın toplantıda para politikası uygulamalarının yanı sıra genel ekonomi ile ilgili de bilgi sunduğunu kaydettiler.
BANKALAR NE İSTEDİ
BDDK’nın da hazır bulunduğu toplantıda banka yöneticilerinin aktif rasyonun kaldırılmasını istediler.  BDDK’nın belirli çapta geri adım attığı aktif rasyonun tamamen kaldırılmasına yönelik bir talebin yeni Başkan tarafından dikkate alınabileceği öne sürülüyor.